Husker du?: Efter kongeligt bryllup i 1967 dukkede Dannebrog pludseligt op i Svendborgsund

Kim Hegn Hansens billede taget fra stranden i Strandhuse den 11. juni 1967. Om bord på Dannebrog befandt sig tronfølgeren, Kronprinsesse Margrethe og hendes Prins Henrik - gift dagen før.

Husker du?: Efter kongeligt bryllup i 1967 dukkede Dannebrog pludseligt op i Svendborgsund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg-sejler fik sig et chok, da kongeskibet på morgenen efter kronprinsesse Margrethes og prins Henriks bryllupsnat gled gennem Sundet.

Kim Hegn Hansen er Svendborg-dreng og sejlede som ung i sydfynsk farvand. I anledning af prins Henriks død kan han fortælle nogle interessante erindringer fra Svendborgsund i 1967:

- Hvad ikke mange ved er, at prinsens første sejltur som gift gik gennem Det Sydfynske Øhav og dermed Svendborgsund på en skøn junidag i 1967. Det var længe før det officielle besøg i Odense, som avisen viser fotos fra på nettet, fortæller Kim Hegn Hansen, København.

- Jeg husker endnu mit første møde med prinsen - om end vi ikke nåede at give hånd. Det fandt sted ved Strandhuse i Svendborg søndag den 11. juni 1967. Det var dagen efter regentparrets bryllup, siger Kim Hegn Hansen.

- Hvad ingen vidste dengang var, at brudeparret af kong Frederik og dronning Ingrid havde fået lov at låne kongeskibet Dannebrog. I nogle nattetimer havde det i hemmelighed været ankret op i Lunkebugten ud for Valdemars Slot, siger Kim Hegn Hansen.

Det hører med til historien, at Kim Hegn Hansen i sejlerkredse er kendt som initiativtager til det historiske Juniorbådsregistret. Selv sejlede han Juniorbåd i Svendborgsunds Sejlklub fra 1964-1970.

Søndag den 11. juni var Kim Hegn Hansen ved at overhale sin Junior-båd med sejlnummeret J-99. Klargøringen skete på stranden ved John Madsens bådebyggeri i Strandhuse:

- Den 11. juni var jo også den meget nygifte prins' 33 års fødselsdag, og for mig var det endelig blevet dagen for min første søsætning af Juniorbåden J-99, som jeg havde overtaget i 1966, siger Kim Hegn Hansen.

- Vi fik virkelig et chok, da kongeskibet pludselig dukkede op under Svendborgsundbroen. Jeg ilede op efter mit kamera i skuret. Jeg nåede også lige akkurat at få kongeskibet på filmen ud for Iholm - og endda med Lilla Dan i baggrunden, siger Kim Hegn Hansen.

- Vi syntes naturligvis, at det var en overordentlig stor ære, at brudeparret havde valgt at stå tidligt op for at overvære vores klargøring ved at vinke fra Dannebrogs soldæk. Vi vinkede naturligvis tilbage. Det var et stort øjeblik i både vores og bådens historie, fortæller Kim Hegn Hansen.

I dag har Kim Hegn Hansens Juniorbåd fra 1945 så at sige sluttet ringen og er for nogle år siden kommet tilbage til Svendborgsund. Den tilhører nu Danmarks Museum for Lystsejlads, som Prins Henrik siden åbningen i 1996 og til sin død har været protektor for.

Kim Hegn Hansens juniorbåd under klargøring søndag 11. juni 1967 i Strandhuse. Pludselig gled kongeskibet Dannebrog forbi med et meget nygift tronfølgerpar vinkende om bord. Foto: Kim Hegn Hansen.

Husker du?: Efter kongeligt bryllup i 1967 dukkede Dannebrog pludseligt op i Svendborgsund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce