Herlig bonus på Atlant-kryds: Fem døgn med 25 timer

En ugelang, vestgående transatlantisk sejlads byder på hele fem døgn med 25 timer. Passagererne opfordres til at stille urene tilbage før køjetid. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Herlig bonus på Atlant-kryds: Fem døgn med 25 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ugelang transatlantisk sejlads kræver hyppig motionering af et manuelt urs visere.

Den lille knap på Søsidens veltjente Omega-ur blev flittigt motioneret under sejladsen over Atlanten.

Nærmest lommefilosofisk kan man fastslå, at hver dag er en ny tid. Men sådan er virkeligheden, når sjælen skal med til søs hele vejen fra Europa til USA.

Oppe i luften flyver tiden jo afsted. En transatlantisk krydsning fra Danmark til New York kan klares på seks-syv timer. De fleste flypassagerer vælger at stille urene en gang undervejs, så de viser rette tid ved landingen i USA.

Den går ikke til søs. På et sejlende transatlantisk kryds mod vest skal urene stilles tilbage hele fem gange. På Queen Mary 2 får passagererne en påmindelse om det på kahyttens info-tv.

Skibet vælger at stille de officielle ure om bord kl 02 om natten. Passagererne rådes til at gøre det på egne ure, før de går til køjs.

Forvirring før foredrag

Selvfølgelig kan man om bord bare give pokker i tid og sted. Ferie er det jo. Hvis man tager det valg, kan det gå galt i forhold til fx restauranternes åbningstider eller de mange programmerede arrangementer om bord.

En morgen fandt Søsiden fx en flok lidt forvirrede passagerer ventende foran en foredragssal. De diskuterede livligt, mens de pegede på deres egne ure. Inde i salen var en katolsk gudstjeneste igang. Passagererne var kommet for at høre et historisk foredrag om Atlant-trafikken. Og måtte så indkassere en belærende lektion i form af en times ventetid.

Hvad der yderligere kan bidrage lidt til forvirringen undervejs fra Hamborg til New York er anløbet i Southampton. Allerede her er vi sejlet ind i en anden tidszone, og viserne skal i bakgear første gang.

Øst, vest - hvad er bedst?

Hvad er så bedst - at sejle transatlantisk mod vest eller øst?

De fleste fra Europa vælger - som det hedder - at gå westbound. Som en ekstra feriebonus giver det fem sejlende døgn på 25 timer.

Modsat går det fra USA til Europa. Her skal man indstille sjælen - og urene - på en håndfuld døgn på bare 23 timer.

Herlig bonus på Atlant-kryds: Fem døgn med 25 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce