SØSIDEN

Glad Svendborg-stævneleder på Fyn Rundt-sejladsens stand på Hanseboot i Hamborg

- Man skulle jo tro, at vi solgte billetter til Springsteen i Parken, lyder det fra Silverudders stævneleder, Ole Ingemann fra Svendborg Amatør Sejlklub.

Sammen med sin bror, klubformand Per Ingemann og andre frivillige sejlere fra Sydfyn bemander Ole Ingemann en stand på Hanseboot i Hamborg. Standen skal synliggøre solosejladsen Fyn rundt nonstop samt Svendborg, Øhavet og sejlerliv i det sydfynske.

Da Svendborg Amatør Sejlklub igangsatte den elektroniske tilmelding til Silverrudder fredag kl. 17.00, gik der kun 45 minutter, før der kunne meldes godt og vel udsolgt til næste års Skipper Ensom-sejlads.

De første 300 tilmeldinger blev modtaget på kun et kvarter. Det digitale tælleværk blev lukket ved 460. Med en forventet frafaldsprocent på omkring de ti, vil der kunne sendes godt 400 både mod startlinjen i Svendborgsund fredag den 21. september.

- Det er mere end vildt. Og det sagde vi forresten også sidste år, da vi havde udsolgt godt 400 på omkring 24 timer, siger Ole Ingemann.

Med den forrygende afsætning af tilmeldinger til 1000 kroner stykket er der lukket for tilgang til sejladsen i 2018. Sejlere fra 12 nationer har meldt sig. Tyskere er i overtal.

- Vi har ingen venteliste. Det giver bare en masse dobbeltarbejde. Det viser vores erfaring, forklarer Ole Ingemann.

Silverrudders messestand i Hamborg er besøgt af adskillige sejlere med håb om at kunne tilmelde sig næste års sejlads.

- Folk har været meget ihærdige. Vi har været inde i noget, der nærmer sig bestikkelse. Men der er ikke noget at gøre. Tilmeldingen er lukket, fastslår Ole Ingemann.

Sejlklubbens store stab af frivillige er allerede i fuld gang med at forberede den nu syvende udgave af Silverudder.

- Vi vil forkæle deltagerne endnu mere. Og så er vi ved at etablere en pressegruppe, siger stævnelederen.

Silverrudder startede beskedent som Sølvroret i 2012. Dengang var der 15 deltagere.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".