Helt vildt: Sejler fra Finland til Svendborg for at deltage i kapsejlads

En håndfuld frivillige fra Svendborg Amatør Sejlklub var mandag i fuld sving med at forvandle den rustikke skibsværftshal til Silverrrudders Meeting Point. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Helt vildt: Sejler fra Finland til Svendborg for at deltage i kapsejlads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Amatør Sejlklub gør værftets rundbuehal klar til at byde 400 skippere velkommen til årets forlængst udsolgte Silverrudder. Starten går på fredag - i hård vind-kuling.

Engang sagde en selvsikker teaterinstruktør i Svendborg, at årets lokale revy ville blive så god, at folk "ville komme roende fra Færøerne".

I Svendborg Amatør Sejlklub kan de nu konstatere, at sejladsen Silverrudder er blevet så attraktiv, at en af deltagerne er på vej til Svendborg - sejlende fra Finland.

- Vi har løbende kontakt med ham. Han kan melde alt vel. Vi forventer, at han er i Svendborg i løbet af tirsdag, siger Silverrudders stævneleder Ole Ingemann.

Den energiske finne er en rutineret sejler. Michael Wahlroos, som han hedder, sejler sammen med sin kæreste i en moderne kapsejladsbåd af typen Farr 30. Sådan en flad, finnekølet sag er små ti meter lang og bærer betegnede nok navnet Wet Dreamz.

Det er vildt at tænke sig, at han kommer helt herned for at sejle Fyn rundt, men det er vi naturligvis glade for, fastslår Ole Ingemann.

Silverrudder
Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder startede i 2012 under navnet Sølvroret. Dengang i samarbejde med sejlerbladet Bådnyt. 15 både deltog.

I Silverrudder er bådene inddelt i syv forskellige kategorier efter størrelse samt enkelt- eller flerskrog.

Sejladserne skydes i gang fra ydermolen i Den Runde Lystbådehavn fra fredag kl. 10.15.

Alle, der har gennemført de 140 sømil plus krydsben inden søndag kl. 12, har "vundet" og får en trøje.

Sejladsen skal gennemføres non-stop eller evt. med ankerligning.

Motorbrug skal noteres efterfølgende og er kun tilladt i sikkerheds-situationer. Sosn
- Omkring ti procent sejler om kap i Silverrudder. Resten er med bare for at gennemføre, siger Silverrudders stævneleder Ole Ingemann. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
- Omkring ti procent sejler om kap i Silverrudder. Resten er med bare for at gennemføre, siger Silverrudders stævneleder Ole Ingemann. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Værftshal bliver meeting point

Den finske sejler og godt 400 andre deltagere vil torsdag aften blive budt velkommen i Silverrudders base, rundbuehallen på Frederiksøen i Svendborg. Forinden har sejlklubbens frivillige været i fuld sving med at etablere faciliteter til bl. a. velkomstcentrets ti medarbejdere, borde og stole til intro-komsammen og skippermøde, udstillinger, mediecenter, tv-studie samt selvfølgelig en sejlerbar.

Under etableringen er hallens officielle sprog sy'fynsk. Det skifter på torsdag. Når sejlerne kommer, præsenterer den rustikke skibsværftshal sig som et Meeting Point, og fællessproget til de tolv nationers sejlere er engelsk.

Tyskland i overtal

Mere end halvdelen af sejlerne kommer fra Tyskland. Det har Ole Ingemann flere forklaringer på:

- Silverrudder har fået meget omtale i de store tyske båd-medier, vi har mange store tyske havne i tilpas sejlerafstand fra Svendborg, og så er tyskerne måske også lidt hurtigere ved tasterne, når tilmeldingen åbner, siger Ole Ingemann.

Tilmeldingen til alene-sejladsen nonstop rundt om Fyn åbnede på bådudstillingen i Hamborg i efteråret. 38 minutter senere var der udsolgt.

- Det kunne være fristende at skrue op for deltagertallet, men det bliver der ikke tale om. De 400 passer fint, også i forhold til vores gode, frivillige arbejdskraft, siger Ole Ingemann. Han oplyser at amatørsejlklubben har omkring 80 aktive medlemmer i gang i talrige funktioner, bl. a. havneledelse og sikkerhed.

Masser af vind

Efter to år i træk med behersket vind ser Silverrudder 2018 ud til at få al den vindkraft, sejlerne kan ønske sig. Og måske endda mere til. Meldingerne lyder på syd-sydvestlig hård vind til kuling, 12-15 m/s.

Sejlretningen rundt som Fyn oplyses på skippermødet torsdag aften. Med den varslede vindretning bliver den sandsynligvis østlig, så sejlerne starter i medvind hen mod værftets flydedok.

- Vi har vel 10 procent deltagere, der sejler om kap. Resten sejler for at udfordre sig selv og tiden, vurderer Ole Ingemann.

Helt vildt: Sejler fra Finland til Svendborg for at deltage i kapsejlads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce