Flotte modeller fra Svendborg kom frem af gemmerne

Omkring 80 modeller og andre effekter er udlånt fra Svendborg Museums depot til Flensborgs aktuelle udstilling om Svendborgs verdens yachtkonstruktør, Henry Rasmussen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Flotte modeller fra Svendborg kom frem af gemmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 effekter fra Svendborg Museums maritime depot er udlånt til den aktuelle Flensborg-udstilling om Svendborg-konstruktøren Henry Rasmussen.

Omkring 80 genstande udlånt af Svendborg Museum indgår i den aktuelle udstilling i Flensborg om den verdenskendte, Svendborg-fødte yachtkonstruktør, Henry Rasmussen.De udlånte genstande er hovedsagelig fornemt tilvirkede halvmodeller af lystfartøjer konstrueret af Henry Rasmussen. Desuden er udlånt bl. a. nogle konstruktionstegninger, oplyser leder af Svendborg Museum, Esben Hedegaard til Koøjet.

- Vi har haft et godt samarbejde og brugt mange timer på at hjælpe Yachting Heritage Centre med at finde de rette emner fra vores samling til deres udstilling, forklarer Esben Hedegaard.

Søsiden rapporterede for to uger siden fra udstillingen i Flensborg. For den besøgende springer det dog ikke umiddelbart i øjnene, at et stort antal af de udstilllede genstande er udlånt af Svendborg Museum. Først på side 66 i det eksklusive udstillings-katalog nævnes Svendborg Museum på en liste med udlånere.

Udstillingen med titlen "Abeking & Rasmussen" er en enestående mulighed for at få et blik ind i, hvad der bl. a. gemmer sig i Svendborg Museums depot på Abildvej.

Modellerne og det øvrige materiale relateret til Henry Rasmussen blev skænket af yachtkonstruktøren selv, da han i sin motorbåd Hera var på sejlads i Det Sydfynske Øhav i 1950'erne. Henry Rasmussen, der døde i 1959, gav ved den lejlighed materiale og penge til F. Holm-Petersens dengang private Søfartssamlingerne ved Svendborgsund.

Yachtkonstruktørens ønske var at få skabt en permanent udstilling om bl. a. drenge- og lærlingeårene i Svendborg og hans senere overtagelse af Sophus Weber-værftet i Gammel Hestehauge.

Søfartssamlingerne blev senere overtaget af Svendborg Museum, som lukkede og nedpakkede det hele i 2007.

Indtil den 15. oktober er der mulighed for at se en række effekter i Robbe & Berking-værftets udstilling på Flensborg havn. Det vil Svendborg Museums ansatte og frivillige gøre på årets sommertur.

Flotte modeller fra Svendborg kom frem af gemmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce