KOØJET

Flåden kan udbygges, og der kan endda komme meder på, så de kan bruges i snevejr, siger leder af Maritimt Center, Jan Jay Brun Hansen

De farverige joller, der blev holdt over dåben til Havnens Dag i juni, vil i fremtiden blive en del af det maritime billlede af Svendborg.

- Vi synes, at jollerne er sjove, og vi har mange planer med dem, siger leder af Maritimt Center i Svendborg, Jan Jay Brun Hansen.

De små rojoller er tegnet af Kristian Hansen fra Center for Maritim Arkitektur. Kristian Hansen stammer fra Tåsinge og var også idemanden bag bl. a. Svendborgs maritime bænke- og borde-installationer skabt omkring genbrug af navnlig klinkbyggede joller.

De nye joller er bygget af vandfast krydsfiner efter instruktion og tegninger af Kristian Hansen. De 16-17 joller blev bygget i foråret af både private og fx også af folk fra Svendborg Havn. To af det kommunale færgerederis fartøjer er nyfortolket i form af fantasifulde dekorationer på nybyggede joller. Det ene er m/f Højestene, der i øjeblikket er udstillet i Hotel Svendborgs atriumgård. Til Havnens Dag var det havnemester Hans Søby, der udgjorde besætningen i Helge.

I slutningen af juli skal nogle af jollerne til Assens og gøre reklame for Svendborg i forbindelse med et havne-race under årets Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe. Jollerne kommer også frem i forbindelse med Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder i september samt under Æbleracet Troense-Svendborg i oktober.

- Jollerne kan sættes på vugger med hjul under, så de også kan bruges af børn på land. Og skulle der komme sne, kan de også få meder på, siger Jan Jay Brun Hansen til Koøjet.

Næste gang jollerne skal sejle om kap i Svendborg, bliver det nok på en publikumsvenlig ottetals-bane mellem Maritimt Center og Frederiksøen.

Til vinter vil der komme et nyt tilbud om jolle-bygning, så flåden til stadighed udbygges.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".