SØSIDEN

Bianca 27 er en langkølet sejlbåd tegnet af Svend Aage Leth Christensen. Første eksemplar blev søsat fra broderen Holger Leth Christensens Bianca Yacht i Langelandsbanens tidligere remise i Rudkøbing i 1966. Båden havde verdenspremiere i London - og sejler endnu.

 Bianca 27 er robust bygget til sikker familiesejlads. I 1960'erne blev den markedsført som en havkrydser. Flere Bianca 27'ere har krydset Atlanten.

 Bianca 27 var epokegørende som den første i større stil seriefremstillede, danskkonstruerede lystbåd af glasfiber. I løbet af ti år blev båden bygget i 532 eksemplarer. Båden kunne leveres som værftsapteret eller som delvis selvbygger. Kay von Eitzens Holnis er nummer 340 bygget i 1974.

Med en omfattende brug af teak og mahogni ved dæk, i cockpit og i salon repræsenterede Bianca 27 overgangen mellem lystbåde bygget af træ og af glasfiber. Træ-løsningerne på Bianca 27 blev for dyre i råvarer og fremstilling og efterfølgeren, Bianca 26/28, brugte langt mindre træ om bord.

Hoveddata: Længde 27 fod (8,25 meter), bredde 2,44 meter, dybgang 1,40 meter, vægt 3500 kilo, heraf jernkøl ca 1450 kilo. Bianca 27 kan føre fok eller genua, spiler og storsejl. Indenbords dieselmotor, værftsleveret med 10 hk Volvo eller Bukh.

 Bianca 27's 50 års jubilæum i 2016 blev markeret med et træf, der samlede 30 både fra Danmark og Tyskland.

 Bianca Yacht er i dag et reparations- og serviceværft ejet af grundlæggerens søn, bådebygger Anders Leth Christensen. sosn

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
1
VIDEO OG BILLEDER: Jeg er nørd, nej, jeg er bådtosse

VIDEO OG BILLEDER: Jeg er nørd, nej, jeg er bådtosse

Klassiske sejlbåde: Brugsværdien er højere end salgsprisen

Klassiske sejlbåde: Brugsværdien er højere end salgsprisen