SØSIDEN

Fundamentet til familien Clausens rederier blev lagt i 1892 af skibsfører Carl Clausen, Haderslev, med købet af s/s Spekulant, bygget 1874. Dampskibet sejlede bl. a. dyr til Kiel og udførte bugsering af sejlskibe og sejlede udflugter på Haderslev Fjord.

I familiens 125-årige virke i rederibranchen er også benyttet navne som C. Clausen Dampskibsrederi og Sønderborg Rederiaktieselskab. Dertil kommer engagement i rederier i Tyskland, Singapore og Kuwait.

Tredje generation i den sønderjyske rederifamilie, Bjørn Clausen (f. 1945) trådte ind i familierederiet i 1975 og står i dag i spidsen for rederiet Corral Line etableret i 1983. Ordet corral kan oversættes til indhegning for dyr. 

Fjerde generation indtrådte i Corral Line i 2014 med Jens Christian Clausen.

Corral Line har hjemsted i Egernsund nær Sønderborg og er repræsenteret i Nordamerika og Australien. 

I årenes løb har Clausen-familiens rederier haft hovedkontor i Haderslev, Aarhus, Svendborg, København, Gråsten og siden 1985 i Egernsund.

Corral Lines virksomhed omfatter primært transport af levende dyr på skibe i management eller på indchartret tonnage samt på de to egne skibe: Alondra (1995/2016) og Finola (1987).

 Det Svendborg-ombyggede m/s Felicia (1987/1995) blev skrottet i Bangladesh sidste år og den ligeledes Svendborg-ombyggede m/s Falconia (1973) blev solgt i år og afløst af m/s Alondra.

Corral Lines anvendte skibe omfatter staldområder i flere dæk fra på i alt 2100 kvm til 4600 kvm.

Corral Line udvikler selv skibe og sælger viden og rådgivning til udforming af tilsvarende skibe for andre redere.

Rederiet og det tilknyttede befragterselskab Falcon Shipping har samlet set givet overskud i mere end ti år.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
Historien om Ko-Clausen: Det begyndte med to- og firbenede svin

Historien om Ko-Clausen: Det begyndte med to- og firbenede svin

Flagskib efter fire oplægger-år i Svendborg

Flagskib efter fire oplægger-år i Svendborg