Efter tre fede HF-år i Svendborg: Nu står unge til søs

Efter tre år på HF Søfart i Svendborg er Helle Truelsen (t.v.), Rasmus Mikkelsen og Rikke Eskar klar til videre uddannelse i Det Blå Danmark. Et par timer efter Koøjets foto blev taget, fik Rasmus også sin hue. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Efter tre fede HF-år i Svendborg: Nu står unge til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle og Rikke har valgt navigatør-vejen og Rasmus vil være maskinmester. Forude venter Mærsk Line, Torm og Mærsk Tankers.

SVENDBORG: Forhallen på Svendborgs VUC Fyn i Viebæltet stråler af guldstrimler, Dannebrogs-flag, blomsterbuketter og ikke mindst glade unge med en nyerhveret hovedprydelse: Båndet er signalflag, kanten er blå og fra kokarden stråler et anker.

Den glade stemning signalerede tidligere på ugen en afsluttet, tre-årig HF Søfart på de samarbejdende uddannelsessteder VUC Fyn, Svendborg Søfartsskole og Simac.

Afdelingsleder Anni Evertsen fra VUC oplyser, at foruden en fuld HF-eksamen har de unge erhvervet sig papirer som ubefaren skibsassistent samt første modul af skibsofficer-uddannelsen.

Flere af de nyslåede søfarts-HF'ere, som Koøjet talte med, er nu klar til næste trin mod en levevej i Det Blå Danmark.

Rikke Eskar fra København blev tændt på det maritime under et besøg på skoleskibet Danmark og kom derefter ind på HF Søfarts nautiske linje i Svendborg:

- Jeg har været glad for kombinationen af teori og praksis, siger Rikke Eskar, der i næste måned påmønstrer tankeren Torm Estrid i Singapore.

Rasmus Mikkelsen fra Rudkøbing var egentlig på vej mod en plads som elektrikerlærling, men fandt ud af , at HF Søfart gav et bredere fundament til ønsket om at blive optaget på Simacs maskinmesteruddannelse.

Nu ser Rasmus Mikkelsen tilbage på tre HF-år med en kombination af bl. a. gymnasial teori og maritim praksis:

- Det har været rigtig godt. Til august skal jeg på Simac, og fra december skal jeg ud tre måneder med Mærsk Line, siger Rasmus Mikkelsen.

Helle Truelsen, der stammer fra Sønder Felding, valgte nautisk linje, da hendes efterskole fik besøg fra Marstal Navigationskoles HF Søfart:

- Jeg har haft tre gode år i Svendborg. En fed vekslen mellem teori og praksis. Og i næste uge skal jeg påmønstre hos Mærsk Tankers i Indien, fortæller Helle Truelsen.

I august startes i Svendborg to nye HF Søfart-klasser, hvor der stadig er få pladser.

Efter tre fede HF-år i Svendborg: Nu står unge til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce