Tusinder i Fyn Rundt-sejladens seks anløbsbyer oplever sejlskibene langs kaj og på vej ind og ud af havnene. FAA.dk sejlede med om bord Faaborg-Svendborg og viser billeder af skibene tæt på - for fulde sejl.

Nyborg, Kerteminde, Middelfart, Assens, Faaborg og Svendborg ...

Tusinder i Fyn Rundt-sejladsens seks anløbsbyer oplevede sejlskibene langs kaj og på vej ind og ud af de fynske kystby-havne.

FAA.dk sejlede med om bord på etapen Faaborg-Svendborg og viser i denne serie billeder af skibene tæt på og for fulde sejl.

Etapen fra Faaborg Fjord og østover mod Svendborgsund var den sidste og for nogle skibe afgørende dyst mod klassens konkurrenter.

Inden sejladsen oplyste dommer Søren Vestergaard, Marstal på skippermødet i Faaborg, at udsigten bød på regn og vind fra vestlig retning, 8-10 meter i sekundet. Sidst på etapen brød solen igennem.

I alt knap 40 skibe med omkring 500 medsejlere fra Danmark, Tyskland og Sverige kæmpede i de fem klasser. Kravet til Fyn Rundt-sejlskibene er bl. a., at de skal være bevaringsværdige.

 

 

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
85-årig Fyn Rundt-veteran: Sejlturen giver mig ro i sindet

85-årig Fyn Rundt-veteran: Sejlturen giver mig ro i sindet

8
Se billederne: Da to Fyn Rundt-sejlskibe kolliderede

Se billederne: Da to Fyn Rundt-sejlskibe kolliderede

2
Billedserie: Fyn Rundt-postkassens store festaften

Billedserie: Fyn Rundt-postkassens store festaften