Det har taget lidt tid at komme sig over, at vi ikke skal på skiferie i år, men kalenderen passer ikke, så vi alle fire kan komme af sted samtidig i en uge. Til gengæld var der tre dage i vinterferien, hvor mor (undertegnede) og de to voksne teenagere, en datter på 19 år og en søn på snart 18, kunne holde fri sammen.

- Nå, hvad vi skal lave? I må bestemme.

Rungende tavshed og mange øh'er. Det kan være svært at tænke uden om den sædvanlige knitrende sne og alenlange pister og mærke efter, hvad man egentlig gider. Men efter et par dage kom der emner på ønskesedlen.

Pilen pegede på København og Nordsjælland, hvilket var praktisk, da et vennepar på skiferie kunne låne os deres hus i Veksø tæt ved Stenløse.

Det er nemt at rejse med teenagere. De kan pakke selv, og de kan pakke bilen, sætte gps, levere interessante samtaler, og havde datteren ikke været plaget af en forstuvet fod, havde der også været en ekstra chauffør. En, to, tre, og Storebæltsbroen forsvinder i bakspejlet. Første destination er Museet for Søfart i Helsingør, herefter kunstmuseet Louisiana i Humlebæk og kaffe hos familiens tante i Græsted, inden vi slutter med pizza leveret til døren i Veksø.

Næste dag tager vi S-toget fra Veksø til København, for vi har hørt, det er svært at finde parkering i hovedstaden.

Nationalmuseet er første stop, herefter te, kakao og ikke mindst kager i konditoriet La Glace, vi runder også Tycho Brahe Planetarium og slutter dagen med komikeren Thomas Warberg i hans nye comedy-club. Sen aftensmad leveret til døren i Veksø.

Sidste dag kører vi til Kastrup og akvariet Den Blå Planet, og på vejen hjem napper vi outlet-byen i Ringsted.

I bilen hjem er det tid til evaluering, mens solen sender orange striber ned gennem et tykt skydække over Storebæltsbroen.

Du kan læse konklusionen andetsteds på disse sider, men overordnet set får turen en fin karakter af os alle tre, fordi vi har hygget os. Og hygge hænger sammen med god tid. Kun Warberg var forhåndsbooket, så vi har kunnet opleve i eget tempo og vælge både til og fra undervejs. En anden konklusion er, at teenagere tæller som voksne - ikke kun når sulten skal stilles, men også når entreer skal betales. Bed derfor altid de unge medbringe studiekort. De fleste steder udløser det lidt rabat.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.

Mere om emnet

Se alle
Nationalmuseet

Nationalmuseet

La Glace

La Glace

M/S Museet for Søfart, Helsingør

M/S Museet for Søfart, Helsingør