Vollsmose i stemmeboksen: Valgvideoer er et kæmpe hit


Vollsmose i stemmeboksen: Valgvideoer er et kæmpe hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projektet Vollsmose Stemmer er fire videoer, som en gruppe unge har lavet. Videoerne vil guide beboere i Vollsmose med anden etnisk baggrund til at stemme til kommunalvalget.

Vollsmose Stemmer er et projekt, som i første omgang blot skulle være nogle sjove og lette videoer til beboere i Vollsmose op til kommunalvalget, men videoerne er nu gået viralt. Folkene bag er de seneste dage blevet ringet op af flere medier, som gerne vil høre nærmere om projektet.

Hadeel Al-Hamid på 26 har været med til at producere videoerne, hvis hovedformål er at få unge i Vollsmose op ad stolene og hen til stemmeboksene til kommunalvalget.

- Jeg bor selv i Vollsmose, og jeg ved, hvordan det er her. Jeg oplever, at folk tænker, at de alligevel ikke kan gøre en forskel, eller at de simpelthen ikke ved, hvordan man stemmer. Så derfor tænkte vi, at det kunne være en rigtig god ide at lave de her videoer, forklarer Hadeel Al-Hamid.

Hadeel har sammen med to kammarater og Ida Sørud, bydelskonsulent ved Vollsmose Sekretariatet, stået for projektet, som i al sin enkelthed består af fire videoer, som er blevet lagt på Youtube og Facebook.

- Første video handlede om, at der ville komme et valgkort i folks postkasser, og at det valgkort skulle man ikke smide ud med tage med op i sin lejlighed og gemme. Næste handlede om, hvordan man brevstemmer, hvis man var forhindret på selve valgdagen, Tredje video var en samtale mellem to venner, hvor den ene gerne ville stemme og den anden ikke. Den sidste video var en musikvideo om, hvorfor det er vigtigt at stemme, siger Hadeel Al-Hamid.

Hadeel er overrasket over, at så mange har vist interesse for videoerne.

- De var kun tænkt som et sjovt projekt for at få fat i de unge beboere med anden etnisk baggrund i Vollsmose. Men det er fedt, at så mange har set videoerne og hørt om projektet. Så håber vi, at det har virket på stemmeprocenten efter valget, siger hun.

Vollsmose i stemmeboksen: Valgvideoer er et kæmpe hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce