Tidligere minister Carsten Hansen (S) dropper sin opstilling til Odense Byråd.

Det ser ud til at være slut med aktiv politik for en af Fyns mest erfarne politikere. Tidligere folketingsmedlem og minister Carsten Hansen (S), fjerner sit navn fra listen over opstillede kandidater til valget af nyt byråd i Odense i efteråret.

Det skriver TV2/Fyn i denne artikel.

Carsten Hansen har været uden for politik siden folketingsvalget i 2015, da han ikke blev genvalgt. Ifølge tv-stationen blev han sidste år opstillet som nummer 11 på Socialdemokratiets liste over byrådskandidater i Odense.

Den 60-årige tidligere minister for by, bolig og landdistrikter siger til TV2/Fyn, at han vælger byrådsvalget fra, fordi han vil koncentrere sig om sit job i København. Siden september 2016 har han været ansat i lobby-firmaet Rud Pedersen Public Affairs Company.

- Man kan ikke både være valgt til et demokratisk råd og så samtidig arbejde med at varetage politiske interesser for private firmaer og kommunale institutioner, siger Carsten Hansen til tv-stationen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.