Forbannet: - Nu skal valgreklamerne ned

Han lover at få pillet sit ansigt ned fra byens mure og gavle. Anstrengelserne gav en rådmandspost. Ikke en borgmesterpost. Foto: Malene Birkelund

Forbannet: - Nu skal valgreklamerne ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Windell (K) er godt træt af, at hans store gavlreklamer ikke er kommet ned endnu.

Han blev ikke borgmester, og du kan stadig sidde i en bilkø og nyde udsynet til kæmpeportrættet af ham på gavlbannere rundt omkring i Odense. Ved cykelparkeringen Østre Stationsvej ved banegården pryder en stor "valgplakat" fortsat gavlen, og det er han grundigt træt af.

- Valget er jo overstået. Som spidskandidat har jeg fået et fremragende valg, siger Søren Windell, nyt konservativt medlem af Odense Byråd.

- Men du ville jo være borgmester?

- Haha, ja, det blev jeg så ikke. Men jeg fik da en rådmandspost, og det er jeg både stolt af og rigtigt glad for. Tilmed i en afdeling, som jeg ser frem til at stå i spidsen for. Ældre og Handicapafdelingen passer mig godt, og jeg er allerede i fuld gang med at sætte mig ind i problemstillingerne, siger Søren Windell.

Han lover, at bannerne nok skal være nede, inden juleferien. Der har været nogle forsøg på at passe nedtagningen sammen med nye bannere. Men det er ikke lykkedes at få på plads i tide.

- Bannerne kommer ned torsdag. Det er irriterende at blive spurgt til dem hele tiden, og valget ligger snart en måned tilbage, siger han.

Det er dyrt at have et par mand til at køre rundt med en liftbil, og det ville have været godt at dele udgiften med nogle folk, som skulle have noget op. Det ville også være ressourcebesparende og mindske ulempen for folk i byen, siger Søren Windell.

Væk med valgplakater
De fleste valgplakater blev fjernet i de første 14 dage efter valget. Nogle hang lidt for længe. Der er ingen regler for bannerne i modsætning til plakaterne, som placeres i lygtepæle og på træer. Et andet problem med dem har vist sig at være overgangen til "ny teknik".Mange valgplakater er lavet i vaflet engangsplast, som er blevet fastgjort med plaststrips. Plakaterne kan rives ned uden brug af værktøj, men det betyder, at stripsene bliver hængende. Dem er der mange af endnu, og hvis man ikke kan vente på et kommunalt initiativ til at fjerne dem, kan man selv napse dem med en bidetang.

Revyen blev ikke sat op

Det var Odense Sommerrevy, som var interesseret i reklamepladserne, men revydirektør Lars Arvad har ikke kunnet få sine reklamer klar til tiden, så nu kommer Windell selv på banen og får sine bannere væk.

- Så slipper jeg også for politiske drillerier i den forbindelse, og hvis der bliver stukket til mig på byrådsmødet og den efterfølgende sammenkomst, så kan jeg give en god forklaring og en klar besked, siger han.

Søren Windell (K) driver Restaurant Grønttorvet, og han har ansat en bestyrer til at hjælpe med driften af forretningen. Arbejdet som rådmand er på fuld tid.

Forbannet: - Nu skal valgreklamerne ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce