• Fyens.dk følger mandagen igennem Peter Rahbæk Juel på hans første dag i jobbet som borgmester i Odense.
 • Efter et møde med de kommunale topembedsmænd skal han senere på dagen besøge Havebæk Plejecenter på Østerbæksvej, holde tale for alle de ansatte på rådhuset og mandag eftermiddag deltage i en nytårsreception på Historiens Hus og Stadsarkivet.
 • Du kan læse et uddrag af interviewet med borgmesteren herunder.

- Hvordan vil du overbevise vælgerne om, at du fortjener mere end bare et enkelt år som borgmester?

- Jeg vil gerne bruge tiden til at komme i dialog. Jeg tror på, at vi skal lave politik med ørerne, altså lytte: Hvor ligger de rette løsninger? Når det er sagt, har jeg to planer, som jeg synes er vigtige for Odense:

- Den ene er at holde fast i det momentum, som vi har i byen nu i forhold til udvikling, og de jobs der bliver skabt. Vi ser det på robotter, vi ser det på teknologi, vi ser det på byggeri. Det er her, vi skal tjene pengene på den lange bane.

- Den anden plan er at få styrket velfærdsområdet. Det kan vi selvfølgelig ved at få flere penge ind fra de folk, der kommer i job. Vi har lavet velfærdsprocenten, hvor vi jo beder om flere penge til at kunne styrke velfærdsområdet.

- Og så kunne jeg også godt tænke mig at kigge på trivslen blandt medarbejderne, fordi jeg kan se, at vi har et højt sygefravær. Kan vi som kommune få mindre sygefravær, så er der mere stabilitet på plejecentrene, på skolerne, i daginstitutionerne. Og vores medarbejdere bliver gladere medarbejdere - det giver bedre velfærd.

- Og så er der en sidste ting: Det er at turde at omprioritere internt. Det har vi jo også gjort ved det budgetforlig, vi har indgået, hvor vi er i gang med at omprioritere fra nogle af de administrative områder for at kunne sikre os på velfærdsområdet.

 • Thomsen_Erik_(2015)_006

  Af:

  Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

 • byline

  Af:

  Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
4
Se video: Anker Boye gav borgmesterkæden fra sig

Se video: Anker Boye gav borgmesterkæden fra sig

Radikale køber ikke Rahbæk Juel ubeset

Radikale køber ikke Rahbæk Juel ubeset

3
Rød ballade: SF kritiserer R for tvivl om Odense-borgmester

Rød ballade: SF kritiserer R for tvivl om Odense-borgmester