Det fynske Dyrskue får lov at blive på Dyrskuepladsen i en ny stor boldbanekabale. Nu skal dyrskuet udvikles og måske rykkes lidt tættere på sommerferien.

Det er muligt, at Det Fynske Dyrskue for fremtiden ikke vil kunne bruge det grønne område Cigaren mellem Kløvermosevej og hospitalet til parkering. Men det er en pris, man gerne betaler for at få lov til at blive liggende, hvor man har ligget siden 60'erne. På Dyrskuepladsen.

- Vi letter på hatten både i forhold til embedsfolkene og politikerne, der i sidste ende fandt nogle ekstra penge, så der kunne laves en løsning. Vi er glade for, at vi fortsat kan lave dyrskue, og at vi er en del af fremtiden i området, siger formanden for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen.

Efter sommerferien og særligt de seneste uger så det ellers ud til, at dyrskuet kunne være i fare for at miste placeringen. Men det satte en storstilet banekabale mandag aften en stopper for. Hos dyrskuet venter der nu masser af arbejde forude. Blandt andet skal skuet måske flytte længere frem i juni.

- Som det ligger nu, falder det sammen med de sidste runder i fodboldturneringerne, og derfor har vi sagt, at vi gerne vil undersøge, om det er muligt at rykke det lidt tættere på skolernes sommerferie. Men vi er en del af et større puslespil med andre dyrskuer og udstillere, som vi også skal have talt med, forklarer Torben Povlsen.

Forud for Det Fynske Dyrskue afvikles landets største dyrskue i Roskilde, og efter Odense er det landets tredjestørste skue i Herning, der venter. Og så er der også lige et par festivaler at tage hensyn til; en i Roskilde og Tinderbox i Tusindårsskoven, der heller ikke må komme for tæt på afviklingen.

Men det arbejde kaster man sig gerne ud i.

- De,t at vi kan blive, gør, at vi nu kan udvikle dyrskuet, så vi bliver endnú mere relevante i forhold til at skabe forbindelse mellem land og by, siger Torben Povlsen.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

Claus kæmpede i to år for nye baner: - Det har været det hele værd

Røde Stjerne glæder sig over nyt anlæg

Røde Stjerne glæder sig over nyt anlæg

Måske banede valget vejen

Måske banede valget vejen