Odense-gamer skal til Kina: Spiller med om 2.1 millioner kroner

26-årige Mathias Prip har trænet mellem to og 10 timer dagligt frem mod turneringen i Kina. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Odense-gamer skal til Kina: Spiller med om 2.1 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathias Prip skal kæmpe om æren og 2,1 millioner danske kroner, når han i disse dage repræsenterer Odense-foreningen XI Esport ved en stor turnering i Kina.

Den kinesiske by Haikou har i disse dage fået et odenseansk islæt.

E-sportsforeningen XI Esport fra Odense er nemlig for første gang i foreningens historie repræsenteret ved en stor, verdensomspændende e-sportturnering.

Her spiller 26-årige Mathias Prip med om en bid af en præmiesum på intet mindre end 2.1 millioner danske kroner. Det sker, når han dyster mod gamere fra hele verden i spillet Hearthstone, der er et digitalt, strategisk kortspil.

- Jeg er meget spændt. Og jeg har da også været rigtig nervøs. Det presser mig lidt at vide, at der er mange, der ser med, lød det fra Mathias Prip, da avisen talte med ham dagen før afrejse til Kina.

Selv om Mathias Prip flere gange har spillet foran mange seere, der har fulgt med på streams, har han aldrig prøvet at spille foran et stort, fysisk publikum, som han forventer dukker op i Kina, hvor Hearthstone er utroligt populært. Og det gør ham ekstra nervøs:

- Men jeg har dannet nogle ritualer, som jeg udfører, før jeg skal spille. Jeg prøver at koble fra, så jeg ikke tænker på, at der er to kameraer, der peger lige ind i hovedet på mig, fortæller Mathias Prip, der i Hearthstone-verdenen går under navnet MatTheGreat.

Hvad er Hearthstone?
Hearthstone er et computerspil, hvor to spiller dyster mod hinanden med kort.

Hearthstone minder om det strategiske kortspil Magiccards, men foregår altså 100 procent digitalt.

Spillerne har hvert et stik af 30 kort med forskellige funktioner.

Spillerne vender kortene mod hinanden. Det gælder altså om at vælge de kort, man spiller, med omhu.

Den spiller, der først får modstanderen til at ramme nul i "health", vinder.

Vejen til Kina

Selv om de fleste, der ikke er velbevandret i e-sportsverdenen, måske mest af alt forbinder e-sport med counter strike, er Hearthstone faktisk et af de mest populære spil i verden.

Og også i Danmark er spillets popularitet på fremmarch. Mange bruger det som et "pausespil" mellem andre computerspil, og for Mathias Prip kom Hearthstone også først sent ind i hans verden.

- Jeg har spillet meget World of Warcraft på højt niveau. Men det gik jeg væk fra, fordi jeg blev gal, når jeg tabte, fortæller han.

For omkring fire år siden begyndte han i stedet at spille Hearthstone, og sidste år tog det, der bare var en hobby, pludselig fart:

- Jeg var ikke på noget hold på det tidspunkt. Jeg spillede bare derhjemme og hyggede mig med det. En dag så jeg tilfældigt en kvalifikation online. Lige pludselig befandt jeg mig i semifinalen en kamp fra at komme til Barcelona, fortæller Mathias Prip.

Han kom til Barcelona, hvorfra han spillede sig videre til turneringen i Kina. I mellemtiden meldte han sig ind i Xiesport i Odense.

- Man kan sagtens spille Hearthstone alene. Men jeg synes, det er fedt at være en del af en forening, hvor man kan tale og sparre med nogle andre dygtige spillere, og hvor man har et sammenhold, fortæller han.

Leve af Hearthstone

Til dagligt er Mathias Prip ved at færdiggøre en kandidat på SDU. Lige nu tager han valgfag på CBS i København, og selv om han op til turneringen i Kina har trænet mellem to og ti timer dagligt, er han ikke sikker på, at han kan leve af spillet.

- Selvfølgelig ville det være super fedt at kunne leve af det. Men jeg går op i mit studie, og vil rigtig gerne færdiggøre det, siger han.

Turneringen i Kina afvikles til og med 18. marts.

Hvis Mathias Prip går videre fra sin gruppe, der består af fire spillere, er han sikret en bid af præmiesummen.

Odense-gamer skal til Kina: Spiller med om 2.1 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce