Det er ikke kun medlemmerne, der får glæde af, at OB skrotter en træningsbane med stenmel og i stedet placerer kunstgræs og motionsredskaber ud mod ringvejen.

En OB-stenmelsbane, hvor der ikke har trillet nogen fodbolde i årevis, bliver i løbet af de kommende måneder forvandlet til et bold- og motionsområde. For alle.

Det er banen ud mod ringvejen Tietgens Allé, der får nyt liv, og det betales af 1,8 millioner kroner fra den kommunale bydelspulje - den tidligere forstadspulje - og så 200.000 kroner fra Sydbank Fonden, fortæller Claus Eder, der er formand for OB Amatør.

Der bliver plads til to femmands-baner på kunstgræs, og det suppleres af såkaldte aktivitetsbånd med forskellige motionsredskaber, som der også ses andre steder langs åen.

- Fodboldmæssigt bliver banerne primært rettet mod vores mikro- og børnehold, men det er ikke kun for vores medlemmer, understreger Claus Eder.

Børn fra lokalområdet er også velkomne, og voksne, der for eksempel går tur langs Odense Å, kan bruge motionsredskaberne.

Som tak for kronerne får det nye område i øvrigt navnet Sydbank Arena Ådalen. I hvert fald de næste tre år.

Claus Eder håber, at såvel kunstgræs som motionsredskaber er klar til børn og voksne i løbet af foråret.

- Og forhåbentlig kan vi skaffe endnu flere midler, så vi kan gøre lidt mere ved det og få hele område færdigt, konstaterer boldformanden.

Det nye områdes kunstgræs har ikke nogen sammenhæng med de millioner, OB sidste år fik af Odense Kommune til netop kunststofbaner i forbindelse med diskussionen om fordelingen af boldbaner på Falen og omkring Dyrskuepladsen.

De to kunststofbaner bliver placeret i anlægget tættere ved superliga-holdets træningsbane i Ådalen.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.