Flere klubber følger med Boldklubben Marienlyst. Til efteråret bliver esport også en del af Tarup-Paarup Idrætsforening, som dog vil starte ud med et niveau, hvor alle kan være med.

Tarup-Paarup Idrætsforening er mest kendt for håndbold, fodbold og badminton, men i løbet af efteråret vil de udvide paletten af sportsgrene med computersport. 

- Vi forsøger at hoppe med på vognen af esport nu, fordi vi kan mærke, at det er en sportsgren med enormt potentiale på længere sigt. Og jeg er sikker på, at der også er andre klubber og foreninger, som overvejer at gøre det samme, siger Søren Hansen, der står for projektet hos TPI. 

Odense Kommune har bakket op med 66.000 kroner, men foreningen mangler stadig flere økonomiske midler for at kunne starte projektet op. Pengene skal hovedsageligt bruges på udstyr, og man regner med at lægge ud med 10 computere. 

- I første omgang starter vi stille og roligt op. Vi koncentrerer os om at komme i gang med projektet. Det er slet ikke planen, at vi vil være på elite-niveau nu, men det vil vi gerne være fremadrettet, siger han.  

Det bliver computerspillene Counter-Strike GO og League of Legends, som TPI vil fokusere på til at starte med. 

På jagt

Søren Hansen er i dialog med Paarup Skole om at etablere et muligt samarbejde, hvor foreningen kan leje sig ind i nogle af skolens lokaler, så spillerne har et sted at være, når projektet forhåbentligt bliver skudt i gang til oktober.

- For os giver det god mening at samarbejde med Paarup Skole, når den ligger så tæt op ad klubben. Og det er heller ikke første gang, at TPI og Paarup Skole samarbejder, derfor håber vi, at det også kan lade sig gøre denne gang med esport, siger Søren Hansen.

Trænerteamet er ikke blevet fundet endnu, derfor er Søren Hansen stadig på jagt for at hente den første træner. Selv om klubben står uden en træner, er han fortrøstningsfuld og regner med, at det nok skal falde på plads. 

- Jeg har fået et par seriøse henvendelser allerede, men ikke noget, der er blevet fast. Men vi har stadig god tid til at finde et trænerteam, siger han. 

Lige nu er der ingen penge i kassen, som TPI kan bruge på en træner. Det betyder, at de er på udkig efter frivillige trænere, og det gør processen lidt mere besværlig. 

Ud af soveværelset

Søren Hansen håber, at det kan være med til at hive nogle af de introverte ud fra kælderværelserne og ind i computerlokaler med andre ligesindede.  

- Vi ved, at der er mange unge, som spiller computerspil alene, og det her kan være med til at lokke dem ud og deltage i det sociale miljø. Det er ikke noget problem, at lokke fodbolddrenge ud, men måske at få de mere ensomme ud. Der er et netværk for esport på Fyn og i Odense, hvor vi kan spille mod andre klubber officielt, siger Søren Hansen.  

TPI er omringet af faciliteter, der kan udfordre den fysiske form, og det er også meningen, at dem på esports-linjen skal trænes fysisk for at forbedre deres kunnen foran skærmen. 

  • Af: