Højby S&G her hoppet med på bølgen og opretter en afdeling for e-sport. Det er ikke hvem som helst foreningen har fået med om bord til at træne det kommende e-sport-hold.

Højby: Det giver lige et lille gip i de tre drenge, da de hører, hvem der skal være trænere på det nye e-sports-hold i Højby. Der har måske stået noget i et opslag om, at det ville være Oliver Winter, Sebastian Helm og Nicolai Petersen, men at det ligefrem er "OW", "Funtz" og "Hunden," havde de ikke drømt om.

Mads, William og Aksel med efternavnene Bechgaard, Kastrupsen og Berndsen er dukket op i Højby Hallerne for at høre mere om idrætsforeninges nye tiltag e-sport. De har taget deres fædre med og hurtigt går det op for den lille forsamling, at Højby S&G er rimelig ambitiøse med deres nye e-sport-tiltag. I første omgang er det diciplinen Counter Strike Go, der skal trænes i, og her er det lykkes at hyre nogle af de bedste spillere i Danmark til at træne. "Hunden" har godt nok lige fået en kontrakt i Tyskland, og OW er netop vendt hjem fra sit hold i Spanien, der fik en andenplads i den spanske liga.

En af initiativtagerne er i øvrigt heller ikke hvem som helst. Martin Rosenbæk, der ejer det populære counter-strike-site www.hltv.org med månedligt fem millioner unikke brugere fra hele verden og også har den danske version www.dust2.dk, er også med. Han bor tilfældigvis i Højby, og da han hørte, at idrætsforeningen ville starte en e-sports linje, kunne han ikke lade være med at melde sig på banen.

- Counter Strike og e-sport i det hele taget kan være både inkluderende og ekskluderende, og jeg kan godt lide tanke om at kombinere foreningsliv og e-sport. Hvis jeg tager min skolelærer-hat på, så handler det blandt andet om at lære de unge mennesker at omgås e-sport på en fornuftig måde. Hvis man træner seriøst, behøver man måske ikke at sidde foran skærmen 15 timer om dagen, men kan nøjes med et par timer. Det handler om at være målrettet, gentagelse, øvelse og reflektion, siger Martin Rosenbæk, der har levet af spillet Counter Strike via sit site i 15 år nu.

Martin Rosenbæk høster mange anerkendende nik fra de tre fædre, der er taget med til introduktionen af den nye e-sports-klub. At det handler om at blive bedre til spillet, fordybelse og træning, fornuftige vaner, online-opførsel og det sociale fællesskab er vand på deres mølle.

- Nu skal vi bare have nogle flere med, bemærker en af fædrene.

Højby S&G håber, at klubben med tiden vil få 10-20 spillere, så der kan trænes på flere niveauer og i forskellige aldersaklasser. Der bliver træning af halvanden times varighed to gange om ugen - formentlig tirsdag og torsdag.

Alle interesserede kan møde op næste tirsdag den 3. oktober klokken 16.30 på første sal i Højby Hallerne for at høre mere.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.