Warners benspænd giver goodwill til festival

Der har hidtil ikke været nogen tvivl om, hvilke bøger festivalen Magiske Dage Odense læner sig op ad - og det kan betyde noget for, hvor mange der kommer fremover, lyder det fra Søren Dahl Mortensen, der først og fremmest karakteriserer den tvungne navneændring som "bøvl". Arkivfoto: Yilmaz Polat

Warners benspænd giver goodwill til festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Navneændringen har været træls, men opmærksomheden vil på den anden side ingen ende tage, lyder det fra Søren Dahl Mortensen, projektleder og ansvarlig for festivalen, der foreløbigt kalder sig Magiske Dage Odense.

Hvad har den påtvungne navneændring af festivalen foreløbigt betydet for jer?

- Mest af alt bøvl, men det har også givet masser af god omtale i resten af Danmark. Vi har været i Radio 24/7 for første gang, og jeg hører også, sagen blev omtalt i tv-programmet Godaften Danmark. Vi kan se, at flere end 12.000 har set det på vores facebookside, og langt flertallet af henvendelserne er positive, fordi vi rammes af en underdog-effekt. Desuden har der ikke længe været sådan en tilstrømning af frivillige, som der er lige nu, og ingen af vores samarbejdspartnere har afsagt os - tværtimod. Det kunne man ellers frygte med for eksempel Jernbanemuseet, som har vores ikoniske arrangement med "Hogwartsekspressen", som nu også skal skifte navn.

Til oktober er det 16. år i træk, festivalen finder sted. Fortryder I, at navneændringen ikke skete tidligere?

- Nej, og set i bakspejlet har vores hidtidige brug af navne fra bøgernes verden formentlig også betydet, at vi har haft lettere ved at fortælle om os, end hvis vi skulle hedde noget andet. Jeg synes dog ikke, at vi har lukreret på navnet, for vi har sandelig også puttet noget i pakken, og vi har ikke tjent på det.

For nogle måneder siden kom det frem, at en USA-baseret festival fik forbud mod at hedde HP Festival. Hvorfor kommer forbuddet først til Odense nu?

- Vi har ligget i forhandlinger ind til nu. Vores fornemmelse er, at det er kommet os til gode, at vi i sin tid selv tog kontakt til Warner for at høre om rettighederne, og at vi aldrig har lagt skjul på, hvad vi lavede. At det var biblioteket, der stod bag, og at det er afhængig af økonomiske tilskud fra kommunen. Alligevel kan vi ikke længere undlade at se det kommercielle aspekt i det, for folk booker hoteller for at komme til festival i Odense i uge 42.

Som den eneste Harry Potter-inspirerede festival har J.K. Rowling besøgt jeres - nemlig i 2010, da hun var i Odense for at modtage den internationale litteraturpris. Har I ikke kunnet bruge det til noget?

- Vi forsøgte at få hende som protektor lige efter, men allerede da fandt vi ud af, at Warner alligevel ejede det hele.

Warners benspænd giver goodwill til festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce