Tine Marie går efter mindre krop og større grin

Tine Maries før-billede, hvor hun allerede har tabt otte kilo. PR-foto

Tine Marie går efter mindre krop og større grin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften starter HCA Comedy Festival. Tine Marie indleder med sit show, "Min ven kroppen", som handler om at tabe sig 16 kilo på et år.

33-årige Tine Marie Nielsen gemmer sig på en bagtrappe på den skole på Frederiksberg i København, hvor hun er lærer. Hun har sneget sig ud fra lærerværelset i et frikvarter for at fortælle om sit bijob som stand-upper.

Mandag aften er der premiere på hendes nye show "Min ven kroppen" under HCA Comedy Festival. Hun optrådte også på festivalen sidste år, hvor hendes show havde samme navn, men handlede om, hvordan det var at være tyk og have det godt alligevel.

- I år handler showet om, hvordan det har været at tabe sig 16 kilo på et år. Det handler om mit møde med fitnessklubber, coacher, kalorietælling og løbeapps, siger Tine Marie Nielsen.

At have et formål med vægttabet blev en vigtig motivationsfaktor for hende.

- Jeg har vidst siden september sidste år, at jeg havde en bagkant, der hed slutningen af august i år på grund af premieren. Det har tvunget mig op af sofaen og haft stor betydning for måden, jeg lever på, siger Tine Marie Nielsen.

Hun er stadig ikke blevet fortrolig med den "nye" Tine Marie.

- Der går noget tid, før hovedet kan følge med, selv om jeg ifølge Dansk Statistik ligger præcis på gennemsnitsvægten blandt danske kvinder. Jeg kan se på vægten, at jeg har tabt mig 16 kilo. Jeg kan se på mit tøj, at jeg er gået tre størrelser ned. Men når jeg taler om og ser mig selv i spejlet, tænker jeg stadig på mig selv som tyk, siger Tine Marie Nielsen.

HCA Comedy Festival
HCA Comedy Festival byder på 30 shows over seks dage.Festivalens tre scener er Store Scene på Sortebrødre Torv, Lille Scene på diskoteket Nunchi i Overgade og Podcastscenen ved Møntergården.

Man kan blandt andet opleve:

"Brian Mørk Show" af Brian Mørk 21. august klokken 17 og 23. august klokken 18.30 på Podcastscenen.

"Den hvide lektie" af Carsten Eskelund, Michael "MC" Christiansen, Jan Gintberg med flere 22. august klokken 12.15 på Store Scene.

"Comedy Zoo Take Over" af Dan Andersen, Anders Fjelsted og Thomas Hartmann 23. august klokken 21.15 på Store Scene.

"Træt" af Sofie Flykt 24. august klokken 17 på Lille Scene.

HCA Comedy Festival-programmet findes blandt andet på www.hcafestivals.dk under kategorien "Comedy".
Tine Maries efter-billede, hvor hun har tabt 16 kilo på et år. PR-foto
Tine Maries efter-billede, hvor hun har tabt 16 kilo på et år. PR-foto

Tyk er ikke grim

16 kilo lyder ikke som et enormt vægttab, når man tænker på ugebladshistorier om gigantiske mennesker, som taber flere hundrede kilo. Men der er alligevel markant forskel, konstaterer Tine Marie Nielsen.

- Det tøj, jeg gik i for et år siden, havde et mærke i nakken, hvor der stod: "Ekstra ekstra stor". Mit BMI-tal konkluderede også, at jeg var fed, selv om jeg ikke stod til at skulle løftes ud med kran af min lejlighed, hvis jeg blev alvorligt syg, siger Tine Marie Nielsen.

En del af hendes show handler om, at der er en markant forskel på at være tyk og grim.

- Der er en modstand mod at omtale sig selv som tyk, hvilket undrer mig. Fordi betegnelsen tyk kun handler om størrelse. Om at der er mere af mig eller dig, end der er af nogle andre. Jeg har aldrig kaldt mig selv grim. For det har jeg aldrig været. Jeg har bare været lidt bredere, end jeg er i dag, siger Tine Marie Nielsen.

Mænd skammer sig også

Hun har intet problem med at udlevere sig selv på scenen. Til gengæld var det en udfordring at få taget før- og efterbilleder til pr-brug.

- Det var ganske forfærdeligt at stå i undertøj foran en fremmed kvinde og bede hende knipse løs. Man kan ikke se det på billederne, men jeg er enormt blufærdig. Jeg har ikke været på stranden eller i svømmehallen i 15 år, fordi jeg ikke ville vise min krop til fremmede. Nu kan alle se min krop i meget lidt tøj, hvilket er ekstremt grænseoverskridende, siger Tine Marie Nielsen.

Hun kom lidt sent i tanke om, at det kunne være sjovt med før- og efterbilleder. Derfor er der kun otte kilos forskel på de to Tine Marier.

- Selv om man tydeligt kan se, at jeg har tabt mig, er forvandlingen ikke kolossal. Til gengæld er der nogle mønstre, som er ændret radikalt i mit liv. Tidligere sagde jeg til mig selv, at jeg fortjente chokolade, hvis det havde været en hård dag på jobbet. I dag siger jeg, at jeg fortjener at lade være. Deri ligger titlen i showet. At blive ven med sin krop og behandle den pænt, fortæller Tine Marie Nielsen.

Selv om fokusset på vægttab formodentlig er større hos kvinder end mænd, kan Tine Marie Nielsen mærke, at mændene sagtens kan relatere til traumer fra omklædningsrum eller madskam.

- Jeg oplever stor respons fra mænd blandt publikum, og jeg tror, det handler om, at lige så mange mænd som kvinder føler lavt selvværd og har kropskomplekser. Men modsat kvinderne får de sjældent talt om det. Jeg tænker i hvert fald, at det er de færreste mænd, der rejser sig foran gutterne og fortæller, at de skammer sig over deres krop og ikke føler sig lækre nok, siger Tine Marie Nielsen.

Tine Marie optræder med "Min ven kroppen" på Nunchi i Overgade mandag aften klokken 18.30.

Tine Marie går efter mindre krop og større grin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce