Tidslinje: Kunstakademiets vej ud af Brandts

Undervisning i kunstakademiets lokaler på 4. sal af Brandts. Arkivfoto: Kim Rune

Tidslinje: Kunstakademiets vej ud af Brandts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3. juni 2016: Det Fynske Kunstakademi foreslås sparet væk af By- og Kulturforvaltningen i forbindelse med budgetdrøftelser. Forslaget tages af bordet.

6. juni 2016: SDU takker nej til samarbejde med kunstakademiet. Argument: Der er ingen forskning på akademiet.

7. juni 2016: By- og kulturudvalget beslutter, at kunstakademiet skal flytte ud af lokalerne på Brandts inden udgangen af 2017.

28. september 2016: Lars Bent Petersen ansættes som rektor på Det Fynske Kunstakademi, som siden januar har været ledet af prorektor Kristine Kemp, efter at den forrige rektor Stine Herbert trak sig fra jobbet i januar 2016.

8. november 2016: By- og Kulturudvalget beslutter at overgive Kunstakademiets lokaler til Brandts.

5. januar 2017: Det Fynske Kunstakademi får at vide, at det kan blive et halvt år længere i lokalerne på Brandts. Ny udflytningsdato: 31. august 2018.

26. september 2017: By- og Kulturudvalget beder forvaltningen arbejde for, at der findes en fremtidssikret løsning for Det Fynske Kunstakademi i samarbejde med Kulturministeriet, hvor Det Fynske Kunstakademi som minimum fortsat oppebærer et tilskud på 1.700.000 kroner årligt. Samtidig bedes forvaltningen udarbejde en skitse til, hvordan akademiet sammen med andre parter kan skabe synergi ved et eventuelt kommende bofællesskab med Kansas City og Odense Filmværksted. Akademiet selv er i dialog med University College Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt om et fremtidig samarbejde, men det sander til i institutionernes egen fusion.

15. november 2017: Rektor Lars Bent Petersen mødte sammen med andre rektorer kulturminister Mette Borch (LA) for at drøfte skolernes fremtid og den rapport, der tidligere i efteråret var lækket.

28. november 2017: Ministeriet svarer, at de ikke kan afgøre, om kommunalfuldmagt kan bruges, da de ikke yder juridisk vejledning og henviser til Ankestyrelsen. Desuden gør ministeriet Odense Kommune opmærksom på, at hvis kommunen ønsker det, vil ministeriet gerne undesøge muligheden for at skrive kommunes støtte til akademiet ind i anmærkningsteksten til finanslovsteksten. Det vil give kommunen hjemmel til at yde tilskud.

23. januar 2018: På årets første By- og Kulturudvalgsmøde skal de kommende lokaler drøftes. Akademiet er bedt om at foreslå nogle midlertidige løsninger.

31. juli 2018: Kunstakademiet skal have rømmet lokalerne på Brandts.

Kilde: Odense Kommune, Det Fynske Kunstakademi med flere.

Tidslinje: Kunstakademiets vej ud af Brandts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce