Stor grønlandsk kunst i Nordatlantisk Hus

Buuti Pedersen deler sin tid mellem Danmark og Grønland, men hendes malerier er mest inspireret af landskabet fra det sidstnævnte sted.

Stor grønlandsk kunst i Nordatlantisk Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af Grønlands store kunstnere, Buuti Pedersen, der bruger voldsomme farver og store kontraster, udstiller på Nordatlantisk Hus resten af året.

Væggene i Nordatlantisk Hus har syntes tomme, siden den lokale Odense-maler P.O. Hansen pillede sine store farverige malerier inspireret af Færøerne ned. Men nu løfter farverne sig igen indenfor. Den kendte grønlandske kunstner Buuti Pedersen udstiller for første gang sine kraftfulde billeder i huset. Billeder, som hun bygger op af noget, hun kalder "visuel energi".

- Visuel energi er for mig et samspil mellem to eller flere faktorer, der forstærker hinanden, så den kombinerede effekt bliver større end summen af de enkelte faktorers bidrag, siger hun.

- Som mennesker kommer vi i perioder ud for omvæltninger. For de fleste af os er disse omvæltninger kun synlige for de mennesker, vi omgiver os med. Engang imellem er der en åbning, så vi får adgang til omvæltningerne igennem for eksempel kunsten, og det er sådan en omvæltning, udstillingen handler om.

Buuti Petersen har siden 2014 haft base i både grønlandske Qaqortoq og det sydlige Sjælland, men hendes værker er hovedsageligt inspireret af den grønlandske natur. Udstillingen omfatter ud over landskabsmalerier, akvareller og glasskulpturer.

 

Udstillingen åbner 16. november kl. 16 med sang og musik af Rasmus Lyberth, som ud over at bo i Odense har været Buuti Pedersens ven hele livet.

Stor grønlandsk kunst i Nordatlantisk Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce