Rektor peger på museumsbygningen

- En kunstskole handler om rammer at udfolde sig i -ikke om geografi, siger rektor for Det Fynske Kunstakademi, Lars Bent Petersen, der finder Brandts 13 - det tidligere Fyns Kunstmuseum - i Jernbanegade 13 - ideelt til formålet. Arkivfoto: Morten Rode

Rektor peger på museumsbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatten om placeringen af Det Fynske Kunstakademi har taget en drejning mod hvilken bydel, der vil have glæde af uddannelsesinstitutionen frem for at handle om de mest egnede lokaler, lyder det fra stedets rektor, Lars Bent Petersen.

Det undrer Det Fynske Kunstakademis rektor Lars Bent Petersen, at så stor en del af debatten om uddannelsesinstitutionens fremtidige placering har handlet om bydelen Vollsmose, når det vigtigste reelt er at finde et egnet sted til at drive en uddannelse fra.

Og han er ikke i tvivl om hvilke lokaler, han helst ser elever og administration rykke ind i fra 1. august 2018, når skolen ikke længere har råderet over den øverste etage i Brandts-komplekset.

- Hvis det tidligere Fyns Kunstmuseum havde ligget i Vollsmose, havde jeg sagt ja tak til at rykke til Vollsmose. Ikke på grund af beliggenheden men fordi det væsentlige er, at lokalerne bør egne sig til akademiets og vores studerendes behov, skriver Lars Bent Petersen i et debatindlæg, der kan læses på fyens.dk.

Jeg gætter på, at en stor del af dem, der mener, at Det Fynske Kunstakademi skal ligge i Vollsmose, ikke har set lokalerne i det tidligere fritidshjem, for det er ikke egnet til at huse en fem-årig videregående kunstuddannelse på det uddannelsesniveau, vi taler om.
Lars Bent Petersen, rektor for Det Fynske Kunstakademi

Må sænke ambitionerne

Ifølge Lars Bent Petersen udgøres omkring halvdelen af studietiden på en billedkunstnerisk uddannelse af det arbejde, de studerende leverer, og derfor er det vigtigt at kunne tilbyde vores studerende de rammer, de bør have på en stats- og kommunalt finansieret videregående uddannelse.

- Jeg gætter på, at en stor del af dem, der mener, at Det Fynske Kunstakademi skal ligge i Vollsmose, ikke har set lokalerne i det tidligere fritidshjem, for det er ikke egnet til at huse en fem-årig videregående kunstuddannelse på det uddannelsesniveau, vi taler om, konstaterer han.

Det er først her tirsdag morgen, By- og Kulturudvalget sammen med forvaltningens embedsmænd og kunstakademiets ledelse tager ud for at besigtige de to mulige lokationer, der er på tale, men Lars Bent Petersen har ikke kunnet vente på udflugten. I sidste uge tog han derfor ud til Vollsmose Allé og så på byggeriet, der på grund af sin form har haft navne som "Pyramiden" og "Diamanten", og her trykkede han næsen flad mod ruden for at se, hvad forvaltningen havde fundet frem af. Det imponerende ham ikke.

- Hvis det tidligere Fyns Kunstmuseum er for ambitiøst for politikerne, så find i det mindste nogle lokaler, der gør det muligt for os at tilbyde vores studerende nogle lokaler, som ikke markant sænker kvaliteten af uddannelsen, siger Lars Bent Petersen, der i sidste ende frygter, at den store fokus på geografi kan spænde ben for skolens fremtid.

- Forleden stod der i Fyens Stiftstidendes leder, at en større del af akademiets finansiering burde være en statsopgave. Men ønsket om at flytte statsmidler fra København til Odense forekommer ikke realistisk, hvis de studerendes fremtid skal udfoldes i lokalerne i Vollsmose. Så vil vi blive nødt til at sænke vores ambitionsniveau, siger Lars Bent Petersen.

Rektor peger på museumsbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce