Odense Kommune: - Huslejen er ikke på plads

Chef for Fritid og Kultur Martin Petersen: - Der er ikke afsat penge til akademiets husleje, så dem skal de selv skaffe. Hvis ikke, er det en politisk beslutning, og så skal de findes i budgettet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Odense Kommune: - Huslejen er ikke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal findes en lovhjemmel til at kunne drive Det Fynske Kunstakademi i Odense Kommune, men der skal også findes penge til husleje, lyder det fra chef for Fritid og Kultur, Martin Petersen.

Én ting er at der ikke er lovhjemmel til at drive kunstakademi i Odense. Noget andet at der heller ikke frem over er afsat økonomiske midler til at betale husleje for. Men i aftalen fra november 2016, hvor By- og Kulturudvalget enes om at opsige skolen fra dens hidtidige adresse øverst på Brandts, står der intet om, at forvaltningen også frem over betaler skolens husleje.

- Og det står der heller intet om i forligspartiernes budgettekst, siger chef for Fritid og Kultur i By- og Kulturforvaltningen Martin Petersen:

- Pengene er ikke afsat, og for at de kan blive det, skal de først findes et andet sted i de kommunale budgetter. Det vil være en politisk prioritering.

Ifølge Martin Petersen gør de to uklare punkter det vanskeligt at tale konkret om, hvor man skal tage hen, hvis man vil besøge Det Fynske Kunstakademi efter 1. august 2018.

- Alt andet lige skal skolen være ude af lokalerne på Brandts til sommer, og både en midlertidig og en langsigtet løsning er mulig. Men hvilken, det ender med at blive, er ikke til at sige, siger han.

Den hidtidige husleje i Brandts på 1,5 millioner kroner har været relativ billig, idet det er kommunen selv, der ejer lokalerne. Og Martin Petersen medgiver, at det vil være noget lettere for forvaltningen, hvis det igen ville være muligt at finde et lejemål inden for kommunens egne rækker.

Vi har kigget på de mulige kommunale bygninger for at se, om der kunne findes plads til Det Fynske Kunstakademi. Indtil videre har der ikke vist sig en mulighed, men vi forsøger fortsat, siger han.

Odense Kommune: - Huslejen er ikke på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce