Kunstner tager udgangspunkt i sig selv

Claus Ejner udstiller blandt andet dette værk i Galleri M100. Privatfoto

Kunstner tager udgangspunkt i sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstneren Claus Ejner er den første aktuelle kunstner i M100. Han åbner med en miks af gouacher og performances.

Titlen skal tages bogstaveligt, når kunstneren Claus Ejner fra fredag bliver den første til at indtage de nye gallerilokaler på adressen Søndergade 26. "Ingen ved hvilken vej vinden blæser" udtrykker nemlig kunstnerens åbenhed overfor, hvor det skal bære henad, når han kaster sig over nye værker.

Udstillingen er kunstnerens forsøg på at skildre en kompleks verden med små og store problemstillinger. I sine værker arbejder Claus Ejner med historier, som generelt handler om at eksistere som menneske i verden. Han er inspireret af surrealisterne, og på samme måde som dem behandler han emner som tømmermænd, effektiviseringsmennesket og en ventende undergang.

Han folder sin historie sig ud i gouacher og skulpturer, og til åbningen opfører han en serie performances, som på forskellige måder kredser om menneskerollen. Torsdag 25. januar vil Claus Ejner desuden opføre et skuespil, som han sidste år opførte i forbindelse med en kunstnerteaterfestival. Skuespillet hedder "Portræt af en kunstner" og det er, hvad det handler om.

Claus Ejner er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 2004 og har tidligere udstillet på Brandts og i Den Frie Udstillingsbygning. I 2013 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium.

Kunstner tager udgangspunkt i sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce