Juleindsamling: Børn hjælper børn

Julehygge i skolen kan veksles til hjælp til andre børn, og blandt andet Åkløkkeskolen er med i SOS Børnebyernes projekt i år. Billedet her er ffa en tidligere lejlighed på Stige Skole. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Juleindsamling: Børn hjælper børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOS Børnebyerne inviterer skoleelever med i Omvendt Julekalender, som handler om at give i stedet for at få. I Odense deltager flere end 1300 elever i år i projektet.

Morgener i december er bare sjovere end resten af året for de fleste børn: Der er kalenderne, der skal åbnes, og måske også en hilsen fra nissen. December handler for en række skolebørn om andet end gaveræs, for hver dage bliver de mindet om, at julen ikke kun handler om at få gaver, men også om at give.

Omvendt Julekalender hedder SOS Børnebyernes julekalender til skolebørn. Projektet handler om, at elever sammen med deres lærer åbner en videolåge og ser en film med børn, der bor i et fattigt land som Colombia, Vietnam eller Balkanlandene, hvor hverdagen for børn adskiller sig fra den, danske børn kender. Konceptet er, at de danske skoleelever samler ind til børn som dem, de har set i julekalenderen - enten ved at arrangere julemarked eller kagesalg på skolen. I 2016 samlede de danske skolebørn 175.000 kroner ind til skolelegater for børn i Tanzania.

 - De danske skolebørn har virkelig taget kalenderen til sig. Børn har generelt en veludviklet retfærdighedssans, og vi bliver hvert år rørt af deres store indlevelse i kalenderen, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

Sidste år deltog knap 300 odenseanske skolebørn - i år er flere end 1300 tilmeldt projektet, der tæller 50.000 elever på landsplan.

 

Juleindsamling: Børn hjælper børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce