Hun skruer op for juletraditionerne for børn

- Det handler her om fordybelse, eftertænksomhed og meditation, når vi laver arrangementer i Center for Kristen Spiritualitet, siger centrets præst, Anne Birgitte Reiter, der tidligere var sognepræst i Sct. Knuds Kirke og her er fotograferet i den. Ifølge hende kan centret lave de arrangementer, som de synes mangler i folkekirken. Arkivfoto

Hun skruer op for juletraditionerne for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens juletraditioner nogle steder i landet bliver nedtonet, er der efterspørgsel på dem i Dalum. Der bliver sat fokus på stilhed, når Center for Kristen Spiritualitet i Dalum Kloster laver julearrangement for børn.

Ikke alene voksne har behov for at have fred. Det samme har børn, og derfor har Center for Kristen Spiritualitet for anden gang arrangeret et julearrangement, som fokuserer på ro og eftertænksomhed.

- De fleste ved godt, at stilhed er velgørende, og de, der kommer her, er bevidste om, at deres børn får et forhold til kirken, siger Anne Birgitte Reiter, der ud over at være tilknyttet centret er provst på Lolland. Tidligere var hun sognepræst i Sct. Knuds Kirke i Odense og stod selv for særlige julebørnearrangementer, hvor julekrybben blev fundet frem, og børnene fik mulighed for at tænke over årsagen til, at vi holder jul.

Spiritualitet for børn
Center for Kristen Spiritualitet holder julearrangement for børn og deres voksne 18. december fra kl. 16.30-18.00 på Dalum Kloster.

Tilmelding nødvendig - se mere på www.centerforkristenspiritualitet.dk

 

 

Hjælp til troen

Arrangementet, der finder sted i Dalum Kloster, begynder med, at der serveres kage og noget at drikke, inden præsten tager deltagerne med på tur gennem ørkenen sammen med Kalle kamel, som er et tøjdyr, der kan tale. De skal på jagt efter en stald, et nyfødt barn og dets forældre, inden de går ind i kirken for at tænde lys, holde stilletid og synge julesalmer.

Og børn er ikke for små til nogen af delene, siger Anne Birgitte Reiter.

- Det kan børn sagtens. Jeg oplever, at mange mennesker efterspørger hjælp til at bruge vores tro, og jeg tror, det hænger sammen med, at den slags små traditioner skaber tryghed hos os, siger hun.

- For eksempel kom en mor en gang til mig og sagde, at hun ikke vidste, hvordan hun skulle trøste sit barn, der var ked af det, og så foreslog jeg, at de sammen bad om hjælp til det i aftenbønnen. Vi har mistet naturligheden i at bruge vores tro, men jeg oplever, at folk slet ikke er så afvisende over for for eksempel at bede aftenbøn, som de var for 20 år siden, konstaterer Anne Birgitte Reiter.

 

Alt det, der mangler

Folkekirken er ifølge Anne Birgitte Reiter ikke ret bevidst om at lære børn at have en trospraksis, mens Center for Kristen Spiritualitet ønsker at tilbyde hjælp til dette, både til voksne og børn.

Siden provsten var med til at etablere centret for fire år siden, har det blandt andet arrangeret pilgrimsture og kurser i kristen meditation. Det er en legeplads af muligheder, siger Anne Birgitte Reiter:

- Vi kan lave de arrangementer, vi synes, der mangler i folkekirken, og det handler her om fordybelse, eftertænksomhed og meditation. Dem, der kommer hos os, er ofte søgende mennesker, som allerede kommer i folkekirken, men som for nogles vedkommende har været en tur rundt om mere alternative miljøer, inden de finder roen i folkekirken, siger hun.

Der er 70 medlemmer af Center for Kristen Spiritualitet, og der er 40 tilmeldt børnejulearrangementet.

- Det kan da godt være, børnearrangementet bliver en tradition, hvis der også er nogle, der efterspørger det til næste år. Så vil det finde sted for tredje gang, siger Anne Birgitte Reiter.

Hun skruer op for juletraditionerne for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce