HCA Festivals: Tre tip til søndag


HCA Festivals: Tre tip til søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et frisk festivalprogram i hænderne og udsigt til en aktiv HCA-uge handler det om at lægge sikkert og syngende fra land.

1: Maratonsang fra morgenstunden
Søndagen begynder med sang. Maratonsang, for der synges fra 10 til 17. Foto: Kaare Smith/Scanpix

Morgenstund har guld i mund, og hvis man synger sammen, er det lige før, det også lyder sådan. Af den grund - og bare fordi man bliver glad af det - åbner jeg min festivaluge på et af de hjørner, der de senere år har trukket flest festivalgæster af huse.

Hvilke sange, der skal synges, er en overraskelse, for det er forskellige mennesker, der får lov at vælge inden for en område - der kunne være historie, kærlighed eller en anden kunst.

"Maratonsang i Den Fynske Opera", Filosofgangen 19. Fra 10-17. Gratis.

2: Kunst i gaden
Under HCA Festivals bliver der sunget i gaden, og det er altid hyggeligt at synge sammen, så sådan begynder søndag morgen. Lige på. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Når stemmen og hjertet er varmt - og det behøver man hjælp til, hvis vejrudsigten holder - bliver jeg i den del af byen, der smelter sammen med Munke Mose, for her er der ikke bare noget grønt at kigge på under festivalugen. Men også noget "kønt". Beklager, hvis maratonsangens rim har sat sig fast. Måske formår jeg at ryste dem af mig med ikke mindre end tre kunstudstillinger inden for 150 meter.

Gallerie Rasmus har sørget for kunst gennem Ny Vestergade, der er omdøbt til Kunstgaden, og hvor også Galleri Sandberg holder til. Men også i Kunstbygningen Filosoffen fortsætter Gallerie Rasmus med at vise smagsprøver på udstillinger, han vil dyrke i de kommende måneder. I Søndergade er der naivistiske billeder, hvor af nogle nærmest er malet med lup, og som man traditionen tro kan se i Kunstgalleriet Odense hos Betina Jepsen under HCA-festival.

Kunstgade, Ny Vestergade. Fra 10-18. Gratis. Fernisering i Galleri Sandberg, Ny Vestergade. Fra 11-17. Gratis. Gallerie Rasmus i Filosoffen, Kunstbygningen Filosoffen. Fra 11-18. Gratis. . "Kunst med humor" i Kunstgalleriet Odense i Søndergade 3. Fra 10-14. Gratis.

3: Papirklip og dans
Showet "De fem papirklip" åbner officielt dette års HCA Festivals. PR-Foto

Flere lokale kulturpersoner er involveret i årets åbningsshow, idet det er de kongelige danse-hofleverandører Mette-Louise og Jesper Kryger, som har opfundet dansen til lejligheden. Faren til papirklippene "De klippede", Torben Jarlstrøm Clausen, Odense, har kreeret kulissen, og jeg ser frem til nyfortolkningen af de evigtgyldige eventyr.

Her skal jeg tie stille og lytte. En passende afslutning på en søndag - og en passende kulturdosis, så jeg er klar til at møde resten af festivalugen.

Åbningsshow "De 5 papirklip", Odense Koncerthus. Fra 19-20.15. Kræver billet.

HCA Festivals: Tre tip til søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce