Med 9,8125 km guirlander samlede Odenses skoleelever sammen med Odeons gæster 25.000 kroner ind til Julemærkefonden i løbet af december.

Allerede tidligt fredag voksede forventningen om, at det ville lykkes Odeon sammen med mange af Odenses skolebørn at slå den hidtidige rekord i juleguirlande med flere meter.

12 poser med lange, farverige guirlander var aftenen inden blevet efterladt inden for døren. Akkurat som der ugen igennem var blevet afleveret så store mængder af sammenklistrede papirringe, at julelysene efterhånden var tændt i øjnene på husets ansatte.

Guirlande-tal

9,8125 kilometer juleguirlande er klistret sammen af skoleelever og gæster på Odeon i løbet af december.

Spar Nord Bank giver 25 øre pr. ring - det gav i alt 24.856,25 kroner.

Det vil sige, at der er klistret 99.425 ringe sammen til guirlanden.

I øvrigt rundede Spar Nord Bank beløbet op med 143,75 kroner, så det i alt blev til: 25.000 kroner.

Fakta: Odeon

Men at rekorden på fire kilometer skulle blive slået med dobbelt så mange kilometer, var der nok ikke mange, som havde regnet med.

9,8125 kilometer er blevet klistret sammen i løbet af december, og det kan ikke kun skoleeleverne og Odeon-folkene være tilfredse med. Hver eneste ring udløser nemlig en 25-øre fra Spar Nord Bank til Julemærkefonden, hvilket betyder, at Odenses skoleelever har støttet det sociale projekt med 25.000 kroner. Bankdirektør Jesper Fruerlund var nemlig i julehumør, så han rundede de indsamlede 24.856,25 kroner op.

Og det kan der være brug for, sagde Julemærkefondens direktør Søren Ravn Jensen, der tog imod pengene lige efter opmålingen. Efter at folk er holdt op med at sende så mange julekort, er tilskuddet herfra dalet fra 18,3 mio. kroner i 2011 til 10 mio. i år. Så fonden, der udelukkende lever af indsamlinger, skal ud at finde midler mange andre steder.

- Det er første gang, jeg oplever, at der bliver samlet ind på denne måde, men det er simpelthen sådan en god idé, fordi det er skoleelever, der støtter andre skoleelever, siger han.

Hvert år tilbringer omkring 25 af Odenses skoleelever 10 uger på et af Danmarks fem Julemærkehjem med det formål at få forbedret deres trivsel. I alt nyder 1000 danske børn godt af sådan et ophold.

- Man tror, det er overvægtige børn, vi hjælper, men sådan er det ikke. Det er socialt isolerede børn, som skal lære at være en del af et socialt fællesskab og at tro på sig selv. Det er hos os, de børn oplever for første gang at få en ven, siger Søren Ravn Jensen, der også af den grund finder Odeons projekt værdigt til efterfølgelse: Det ikke alene støtter nogle udsatte børn; undervejs har det aktiveret alle andre børn til at samarbejde om et fælles projekt.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.