Dråber af gulv og kropsdele med smykker


Dråber af gulv og kropsdele med smykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni forskellige kunstnere kommer med meget forskellige bud på transformation i udstillingen i Kunsthal Ulys.

Kropsdele med indsatte smykker, ugebladsreklamer, der har fået lyd, og dråber af sildebensparketgulv, ja, du læste rigtigt.

Transformation kan antage mange forskellige udtryk, når ni forskellige, danske og tyske kunstnere tager emnet under behandling. Det ligger også i ordet, hvis synonymer er omdannelse, omformning eller gennemgribende forandring.

- Kunstnerne har skildret transformationen på forskellig vis, fortæller kunsthistoriker Katrine Bruun Jørgensen, der sammen med kunstner Billie Maya Johansen har udvalgt de kunstnere, der er med på udstillingen.

 

Uddannede i Odense

En af kunstnerne arbejder med skalaforhold, en anden sætter kendte objekter sammen på en ny måde, mens en tredje sætter fokus på den modkultur, transformationen kan være grobund for.

- En fjerde - Christian Bang Jensen - har lavet sit værk i mørke ud fra en forestilling om, at vi lader vores syn styre vores valg. Han er en af de kunstnere, der er meget optaget af processen i værket, men det er der stor forskel på, siger Katrine Bruun Jørgensen. 

Tre af kunstnerne er uddannet på Det Fynske Kunstakademi. Foruden Billie Maya Johansen, er det Aniara Omann og Christian Bang Jensen.

En anden kunstner, som er flyttet til Fyn, er Søren Assenholt. Han, som er bestyrelsesformand for Statens Værksteder (Værkstedsrådet) og underviser på Trælaboratoriet på Det kongelige Danske Kunstakademi i København, har tidligere været med i Inter-udstillingen på Brandts, ligesom han er en del af det tværfynske Modstrøm-projekt i Svendborg, før han er med i udstillingen i Kunsthal Ulys.

Senere på året udstiller han i Brenderup Højskole på Nordvestfyn, og næste år er han med i en stor udstilling på Johannes Larsen Museet i Kerteminde, som hedder "Fyn - Home and Workplace".

De øvrige kunstnere, der kan ses på "Transformation", er Nanna Abell, Kasper Hesselbjerg, Anne Mette Schultz samt Judith Hopf og Johanna Kintner, der begge er fra Tyskland.

Dråber af gulv og kropsdele med smykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce