Byforening vil have silosagen kendt ugyldig

Det er første gang, Byforeningen for Odense har fundet en sag så alvorlig, at foreningens bestyrelse har valgt at indgive en klage over forvaltningens arbejde. her er det foreningens formand, Sharon Fisher. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Byforening vil have silosagen kendt ugyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedrivningstilladelse til bevaringsværdige bygninger og en manglende lokalplan for området får Byforeningen for Odense til at klage over nedrivningstilladelsen på Siloøen, som er givet af By- og Kulturforvaltningen.

Når nogle bygninger er udpeget som bevaringsværdige, kan man ikke bare beslutte at rive dem ned uden først at have gennemført en høringsfase på mindst fire uger.

Det er ikke sket i forbindelse med, at By- og Kulturforvaltningen behandlede et ønske om at rive siloerne ned på Siloøen i Odense Havn, mener Byforeningen for Odense, som derfor har sendt en klage til Planklagenævnet i Viborg.

I klagen ridser foreningen hele sagen om Siloøen op og begrunder blandt andet klagen med, at der ikke er udarbejdet lokalplan tilhørende offentlige høringsfase for området: "I henhold til planlovens § 13, stk. 2, skal der udarbejdes lokalplan, inden der kan ske større nedrivningsarbejder, hvis nedrivningen vil medføre en væsentlig ændring af det bestående miljø", står der i klagen, som fortsætter:

"Der er her tale om et sårbart kulturmiljø, da området er omfattet af kulturhistoriske interesser jævnfør planloven med kommentarer udgivet 2013. Siloøen ændrer karakter fra at være en naturlig del af havnemiljøet til at overgå til et blandet bolig-­ og erhvervsområde uden typiske havnefaciliteter".

Formand for Byforeningen for Odense, Sharon Fisher, forklarer, at bestyrelsen har kontaktet sin moderforening, Landsforeningen By og Land (Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, red.), forud for klagen. Hvor lang tid, der går, før hun og den øvrige bestyrelse hører noget den anden vej, er ukendt.

- Vi har aldrig før været involveret i en sag, som var så alvorlig, som den her, så vi har heller aldrig før fundet anledning til at klage til Planklagenævnet, siger hun.

Mens By- og Kulturforvaltningen har hastet sagen om nedrivning af siloerne igennem, har den ikke haft travlt med at svare på byforeningens spørgsmål, fremgår det af klagen. Foreningen måtte eksempelvis vente 21 dage - eller 12 arbejdsdage - på at få aktindsigt i sagens papirer.

Af klagen fremgår desuden, at byforeningen ønsker at få opsættende virkning for afgørelsen, der har givet ejeren tilladelse til at rive siloerne ned med det samme. Det betyder, at foreningen ønsker, at afgørelsen ikke skal have nogen virkning, før en appelinstans har haft mulighed for at se på sagen og også har truffet sin afgørelse.

Byforening vil have silosagen kendt ugyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce