Amfiscenen er i vejen for Brandts' kommende indgang

Amfiscenen blev brugt af CityBallet i forbindelse med Odense Blomsterfestival for knap to uger siden. Foto: Malene Birkelund

Amfiscenen er i vejen for Brandts' kommende indgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Ejer af Brandts Passage arbejder med planer om at renovere Amfipladsen i Odenses kulturelle hjerte.
  • - Jeg har længe kunnet se pladsen uden en amfiscene, siger direktør Steen Vammen.

Det store lindetræ midt på Amfipladsen ved Brandts er sygt og vil inden for nogle år gå ud, og det har sagt gang i planer om ombygning af hele pladsen.

- Vi er rigtig kede af, at træet ikke er sundt, for det betyder, at det skal fældes - ikke lige med det samme, men i løbet af nogle år. På den anden side giver det os mulighed for at skabe en ny identitet til Amfipladsen, siger Steen Vammen, der er ejendomsmægler i KD-Selskaberne, som ejer Brandtskomplekset og dermed også pladsen.

Steen Vammen medgiver, at scenen har haft betydning, og at hvis man ser på billeder fra området, er det som regel scenen - eller rettere rumgitteret - der er blevet visualiseret.

- Men man kan spørge sig selv, om det er mest hensigtsmæssigt med et hul i jorden på en plads, siger han og understreger:

- Vi vil stadig gerne have, at folk opholder sig på pladsen, og når vi renoverer den, er det ikke for at pille charmen ud af pladsen - det er derimod for at gøre den endnu bedre.

Vi vil stadig gerne have, at folk opholder sig på pladsen, og når vi renoverer den, er det ikke for at pille charmen ud af pladsen - det er derimod for at gøre den endnu bedre.
[i]Steen Vammen, ejendomsmægler i KD-Selskaberne[/i]
Brandts-direktør Mads Damsbo foran scenegitteret og det hjørne, han gerne vil genindrette hovedindgangen til museet i. Arkivfoto: Brandts
Brandts-direktør Mads Damsbo foran scenegitteret og det hjørne, han gerne vil genindrette hovedindgangen til museet i. Arkivfoto: Brandts

Amfiplads uden scene

Ifølge Steen Vammen er der lavet et arkitektonisk bud på en kommende plads, men der er endnu ikke nogle færdige planer, som offentligheden kan få at se.

- Jeg har kunnet se Amfipladsen uden amfiscene for mig i mange år. Man kan diskutere, om det er rigtigt at have en amfiscene i den tid, vi lever i. Der er mange andre måder, man kan klare at bygge scene på, hvis det er nødvendigt, men det er ikke for at skaffe mere udendørsplads til restaurationerne eller ændre belægningen, for den fejler ikke noget, siger Steen Vammen.

Desuden har han måttet konstatere, at det har vist sig, at der er mange interessenter i området, som har en mening om både amfiscenen og Amfipladsens udseende. En af dem er Brandts-direkøt Mads Damsbo, som har konkrete planer om at flytte museets hovedindgang fra Grønnegade og tilbage til sin oprindelige placering bag amfiscenen på Amfipladsen. Mads damsbo har set KD's planer og kalder dem for et "løfterigt prospekt".

Museumsindgang med ambitioner

- I min optik kan museet sagtens spille en mere fremtrædende rolle i Brandts Klædefabrik, end vi hidtil har gjort. Vores ansvarsområde stopper ved muren, men vi har et ønske om at være fremtrædende, siger Mads Damsbo.

Ferniseringer på Brandts' store udstillinger foregår ofte udenfor, men de er ikke afhængige af, at der er en scene, lyder det fra Mads Damsbo:

- Vi bakker helt op om en renovering af pladsen og en anden løsning for scenen, for alt andet lige tror jeg, der er smartere måder at lave scene på. Den kommer til at virke tom, når der ikke foregår noget på den. Og som museum er det ikke optimalt at have sådan en tom scene lige op af indgangen. Lige på den måde håber vi, at KD Selskabet gør alvor af planerne. Vi flytter indgangen inden 2020, siger han og fortsætter:

- Det er en af byens smukkeste pladser, og det er en skam at en del af den ligger død hen meget af tiden, når man kan se, at der er mange, der gerne vil bruge den. Jeg håber, at KD Selskaberne går videre med at renovere pladsen, for jeg tænker, den kan blive mere levende end i dag.

Mads Damsbo afviser tanken om at bruge Amfipladsen som lasteområde for værker, der skal ind og ud af museet. Tværtimod er det hans ønske at skabe en hovedindgang, der matcher museets ambitioner.

- Vi tænker primært, at vi gerne vil lave en mere synlig hovedindgang. Der, hvor vi nu har garderobe, vil vi genetablere indgangen. Vi er trods alt en stor kulturinstitution, så indgangen skal passe til. Vi tænker, at vi kan skabe en indlysende museumsoplevelse for folk, for de bliver ofte overraskede over, hvor store vi er, når de kommer ind. Folk er vant til monumentale indgange til kulturinstitutioner og at museets indgang matcher oplevelsen, der venter, siger han.

Amfiscenen er i vejen for Brandts' kommende indgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce