Årets Pressefoto vender tilbage til Odense

Fotograf Marie Hald har taget billedet af en 31-årig kvinde, og det vandt kategorien "Årets Portræt". Sammen med resten af billederne i Årets Pressefoto 2017 kan det ses i Odeon fra 24. september. Foto: Marie Hald

Årets Pressefoto vender tilbage til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fire års fravær vender "Årets Pressefoto" tilbage til Fyn - udstillingen vises i Odeon.

Indtil for 10 år siden fandt selve ferniseringen af fotoudstillingen "Årets Pressefoto" sted i Odense under stor festivitas, men siden 2014 er billederne slet ikke blevet vist i byen.

Nu vender udstillingen med de bedste billeder fra medierne i 2017 tilbage, når Odeon fra 24. september får mulighed for at vise dem. Billederne kan ses frem til 14. oktober 2018.

Udstillingen bliver ifølge projektansvarlig Martin Løkken Andersen vist i foyeren, idet det giver alle musik- og konferencehusets kunder mulighed for at se nærmere på værkerne. Gratis.

Fotografierne blev afsløret ved en åbning i Den Sorte Diamant tidligere på året og har siden været på turné rundt i landet, inden de lander i Odeon. Og bagefter skal udstillingen videre til Handelsgymnasiet i Ribe. Ved åbningen blev Politikens fotograf Mads Nissen valgt som Årets Pressefotograf - for tredje gang i træk.

Med åbningen sluttes en meget gammel historie, som begyndte i Odense i 1975 - hvor "Årets pressefoto" fandt sted første gang. Det var i Fyns Forum og viste billeder taget i året forinden - og sådan har det været siden.

Siden blev udstillingen åbnet i København hvert år, til 1987 og de følgende 21 år, hvor den flyttede fast ind på Brandts. I 2009 valgte arrangørerne at flytte den til Den Sorte Diamant med efterfølgende visning på Brandts, men siden 2014 har den altså ikke været vist i Odense.

Årets Pressefoto vender tilbage til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce