60 år efter Fyns Tivoli: Reimar debuterer i Den Fynske Landsby

Johnny Reimar og Steen Wittrock med en plakat for The Cliffters, som skulle optræde på deres klub Top Twenty Club. Billedet er fra 1962. Foto: Fyns Pressefoto

60 år efter Fyns Tivoli: Reimar debuterer i Den Fynske Landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Johnny Reimar og The Cliffters optræder til Fynsk Rock vol. 3 i Den Fynske Landsby, er det præcis 60 år siden, at det fynske koryfæ gav sin første koncert i Fyns Tivoli. Det er tilmed hans første koncert nogensinde på den odenseanske amfiscene.

Torsdag 6. september bliver en mindeværdig dag. Det er første gang nogensinde, at Johnny Reimar optræder i Den Fynske Landsby. Tilmed er det præcis 60 år siden, at han gav sin allerførste koncert. I det hedengangne Fyns Tivoli.

- Jeg vandt amatørkonkurrencen "Tivolimesterskabet" som 15-årig, og allerede dagen efter lå der en kontrakt på mit bord. At fejre mit 60-års jubilæum i Odense bliver virkelig sjovt, siger Johnny Reimar.

Den 75-årige musiker understreger, at det altid er specielt for ham at optræde i fødebyen.

- Det er forbundet med en vis sentimentalitet, fordi det var der, det hele startede. Når jeg ser tilbage på min karriere, var min bedste tid de første år i Odense. Den succes slår de følgende 60 år. Selv om jeg ikke tjente specielt meget dengang, var det voldsomt fascinerende at optræde til skoleballer, ungdomsklubber og på klubberne. Det kildede i maven hver eneste gang, og den fornemmelse glemmer jeg aldrig, siger Johnny Reimar.

Fynsk Rock vol. 3
Torsdag 6. september er der gratiskoncert i Den Fynske Landsby med The Cliffters med Johnny Reimar, Spacemakers med Nalle som gæst og Jørgen de Mylius som konferencier.Arrangementet foregår fra klokken 20 til 22.15 (dørene åbner klokken 18.30), og man kan hente billetter på Fyens Stiftstidende på Banegårdspladsen 1 i Odense fra mandag 20. august klokken 9. Der udleveres fire billetter pr. person. Der kan desværre ikke reserveres eller sendes billetter til avisens lokalredaktioner.

Der må ikke medbringes mad, drikke, stole samt paraplyer til koncerten.

Arrangør er Live Culture i samarbejde med Jysk Fynske Medier.
The Cliffters anno 2018. Tre af medlemmerne er fra originalbesætningen, som debuterede i 1960. Det er udover Johnny Reimar Ole Rasmussen på keyboard samt Jan Petersen på trommer.PR-foto
The Cliffters anno 2018. Tre af medlemmerne er fra originalbesætningen, som debuterede i 1960. Det er udover Johnny Reimar Ole Rasmussen på keyboard samt Jan Petersen på trommer.PR-foto

I børnehave med Nalle

Hver gang, Johnny Reimar står på scenen i Odense, spotter han gamle klassekammerater eller bekendte blandt publikum. I Den Fynske Landsby kan han også finde velkendte ansigter på scenen og backstage.

- Nalle og jeg gik i børnehave sammen. Senere slog vi vores folder på de samme legendariske spillesteder som Brockmann og Top Twenty Club, som jeg i øvrigt lavede sammen med Steen Wittrock. Det var faktisk mig, der "fandt" Brødrene Olsen, efter Jørgen havde været med i musicalen "Hair". Vi arbejdede tæt sammen en årrække, så jeg har en historie med flere af de andre, som har optrådt til Fynsk Rock i Den Fynske Landsby, siger Johnny Reimar.

Han er den eneste fynbo i The Cliffters, men bandet har spillet så mange gange på Fyn gennem syv årtier, at Johnny Reimar omtaler bandkollegerne som "reserve-fynboer".

- Gennem vores lange karriere er de andre i bandet efterhånden blevet lige så begejstrede for at optræde der, som jeg er, siger Johnny Reimar.

Holder sig til Cliffters

The Cliffters spiller næsten udelukkende sange fra gruppens storhedstid i begyndelsen af 1960'erne. Derfor må publikum kigge langt efter sange som "En lille gul kanariefugl", "I min lille fiskerby" samt Johnny Reimars egne hits om tyrolerhatte, smølfer, fantastiske fester og fregnede Louise.

- Vi besluttede for længe siden, at det ikke gik at blande mit repertoire med The Cliffters'. Vi spiller heller ikke vores danske sange fra albummet "En sang og en guitar", men har til gengæld udvalgt nogle sange af Elvis Presley og The Shadows, fordi de i højere grad hører sammen med vores musik, siger Johnny Reimar.

Når han hører flere af de tidlige The Cliffters-sange i dag, forstår han, hvad de handler om. Sådan var det ikke for 60 år siden.

- Dengang skrev vi teksterne af med lydskrift fra de engelske og amerikanske plader uden at ane, hvad sangene handlede om. Det var først, da jeg senere begyndte at lære engelsk, at det gik op for mig, hvad teksterne betød, siger Johnny Reimar.

Sprogproblemer var til gengæld ikke et problem med gruppens største hit, "Django", der er et instrumentalnummer. Johnny Reimar synes, det er sjovt, at rapperen Wafande har brugt den legendariske melodi som udgangspunkt for sin sang "Django (klar på noget dumt)".

- Vi har modtaget både guld- og sølvplader for den sang, så det er morsomt at høre den blive poppet op og rappet hen over 57 år senere, siger Johnny Reimar.

Cremen af cremen

Hans Thomsen fra Live Culture, der arrangerer koncerten, er begejstret for at kunne præsentere Johnny Reimar og The Cliffters.

- The Cliffters var med til at definere pigtrådsrocken i Danmark, og bandet passer perfekt ind i formatet, fordi frontmanden Johnny Reimar er født og opvokset i Odense, siger Hans Thomsen.

Han fremhæver gruppens kvalitet som en anden væsentlig årsag til, at de er på plakaten.

- Jeg hørte The Cliffters for et par år siden og tænkte, at de var selvskrevne til at optræde i Den Fynske Landsby. Man kan høre, at det ikke er et fritidsbands, men et professionelt band, som turnerer og holder sig i gang. For mig handler det også om at få lov til at grave lidt i historien og sammen med flere tusind publikummere rejse tilbage i tiden, siger Hans Thomsen.

Han lægger ikke skjul, at de første tre års optrædende med Spacemakers som husorkester, Lasse Helner og Baronets, Nalle, Brødrene Olsen og The Cliffters er cremen af cremen af fynsk musik.

- Disse bands og navne udgør på mange måder fundamentet for det, jeg har arbejdet med hele min karriere som koncertarrangør. Selv om vi konstant er på jagt, må jeg indrømme, at det bliver svært at finde navne af samme kaliber til næste år. Måske skal vi trække lidt i snoren og lede i hele Danmark i stedet for at fokusere på det fynske ophav, hvis vi laver en vol. 4.0, siger Hans Thomsen.

60 år efter Fyns Tivoli: Reimar debuterer i Den Fynske Landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce