En 27-årig AK81-rocker blev varetægtsfængslet i fire uger efter knivstikkeri i Odense. Hans kammerat blev løsladt men kan vente en hård dom for at gå med kniv.

En 27-årig mand fra Odense blev lørdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger, fordi han er sigtet for at have stukket en tilfældig person med kniv. Det skete klokken to natten mellem fredag og lørdag i forbindelse med et slagsmål på Vindegade i Odense uden for værtshuset Viggos.

Hans jævnaldrende kammerat, der var sigtet for at have sparket offeret, blev løsladt på grund af svage beviser.

Politiet har talt med en lang række vidner, og det var ikke noget problem for dem at genkende den nu fængslede. Han har store tatoveringer på begge sider af halsen og i hovedbunden, hvor man kan se dem gennem det karseklippede mørke hår. Også hænderne er tatoveret meget synligt. Den mest synlige tatovering er "666" på venstre side af halsen - et tegn der ofte forbindes med rockere.

I retten var den sigtede iklædt politiets sorte joggingtøj og sorte mao-sko, men da han blev anholdt var han i en T-shirt med et tydeligt AK81-mærke, og han erkendte at være medlem af denne rockergruppe, der er tilknyttet Hells Angels.

Masser af vidner

Han ville ikke selv sige noget under grundlovsforhøret, men en lang række vidner - dørmænd, en værtshusbestyrer, gæster og en beboer - havde fortalt politiet, hvad der skete om natten. Kort sagt havde han været meget voldsom og aggressiv på værtshuset Viggos og Den brølende And, og han var blevet smidt ud af en dørmand og en bestyrer, hvorefter han havde råbt en lang række ukvemsord efter dem og truet dem verbalt.

Ude foran værtshuset var han stadig aggressiv, han sparkede på biler, væltede en parkeret cykel og truede forbipasserende. Pludselig opstod der tumult ude midt på kørebanen mellem på den ene side ham og yderligere en person og på den anden side to andre mænd. Især den sigtede og en 34-årig mand kom i karambolage, og ifølge nogle af vidnerne nikkede den 34-årige den sigtede en skalle.

Undervejs i dette slagsmål så en række af vidnerne, at den 27-årige rocker trak en kniv, der senere viste sig at være 7,5 cm lang og låst. Med to hurtige sving stak han først den fremmede i siden af ryggen og derefter i halsen og ansigtet. Stikkene måtte senere sys med 12 sting i ansigtet og tre-fire i siden.

- Ved du, hvem jeg er? Ved du, hvem du fucker med, råbte rockeren til sit 34-årige offer.

Kammerat med mange domme

Selv om forsvareren, advokat Jan Hollmén Olesen, protesterede, var der ingen vaklen hos retsformand Ingrid Therkildsen. Hun fastslog, at der var begrundet mistanke om, at den sigtede var skyldig, at der var risiko for, at han kunne påvirke efterforskningen, at han var tidligere straffet for grov vold og at han var bandemedlem. Derfor skulle han i fængsel under efterforskningen.

Hans kammerat fra byturen var vant til at omgås rockere men han sagde, at han ikke selv var medlem. Han havde ikke nogen synlige tatoveringer eller andre bandelignende kendetegn. Til gengæld havde han en lang række domme på sin straffeattest - især for at gå med kniv og andre våben - og var kommet ud fra sit seneste fængselsophold for mindre end en uge siden. Men han forsikrede, at han ville holde sin sti ren og havde fået et fast arbejde, som han kunne begynde i mandag. Derfor var det magtpåliggende for ham ikke at blive fængslet.

-Jeg føler mig mere tryg med en kniv

Det skete heller ikke - først og fremmest fordi vidnernes udsagn om hans deltagelse i slagsmålet var meget vage. Men han slap ikke med en advarsel fra dommeren.

Den nu løsladte var blevet anholdt med en kniv i lommen, og han indrømmede, at han altid gik med kniv.

- Jeg føler mig mere tryg med en kniv. Jeg har nogle kontroverser med nogle udlændinge her i byen, sagde han.

Det fik retsformand Ingrid Therkildsen til at advare ham med henvisning til hans mange tidligere domme for våben.

- Du får en dom senere for den kniv, og det kan blive til meget. Hvis du bliver ved med at gå med kniv, kommer du til at sidde i fængsel hele tiden, sagde hun.

Den overfaldne 34-årige, der er fra Østfyn, var lørdag morgen stadig indlagt på sygehuset men er uden for livsfare.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
6
To rockere anholdt: 34-årig stukket ned på åben gade midt i Odense

To rockere anholdt: 34-årig stukket ned på åben gade midt i Odense