Palæstinensisk vrede mod Trump og Israel: Hænderne væk fra Jerusalem

Både danske, palæstinensiske og selv tyrkiske flag var repræsenteret ved demonstrationen fredag aften på Banegårdspladsen mod Trumps beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: Bjarke Vestesen

Palæstinensisk vrede mod Trump og Israel: Hænderne væk fra Jerusalem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere hundrede demonstranter på Banegårdspladsen fredag aften mod Trumps beslutning om at anerkende den hellige by Jerusalem som Israels hovedstad.

Flere hundrede mennesker demonstrerede fredag aften på Banegårdspladsen mod den amerikanske præsidents anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Med snesevis af brændende fakler, og palæstinensiske og danske flag lød der palæstinensiske slagord og musik. Det er ikke første gang, Odenses palæstinensere og andre har demonstreret mod Trumps beslutning. Det skete også i lørdags samme sted.

Nogle stod med billeder af Klippemoskeen, som ligger i den gamle bydel i Jerusalem og som er et helligt sted for muslimer. Det var her, profeten Mohammed steg til vejrs sammen med ærkeenglen Gabriel, og den er bygget på klippen, hvor Abraham skulle ofre sin søn Isak.

Det er derfor, byen er Islams tredje helligste sted efter Mekka og Medina. Klippemoskeen, som reelt slet ikke er en moske, ligger på Tempelpladsen, som af jøderne betragtes som stedet, hvor det andet jødiske tempel lå, indtil det blev ødelagt i år 70 af romerne. Derfor er byen også hellig for jøderne, ligesom den også er det for kristne, fordi det var på Golgata, at Jesus blev korsfæstet.

Demonstrationerne følger efter den amerikanske præsidents anerkendelse for nylig af Jerusalem som Israels hovedstad, og derfor vil han flytte den amerikanske ambassade til byen. Den har ligesom resten af verdens diplomatiske repræsentationer ligget i Tel Aviv, netop fordi Jerusalems status er så ømtåleligt. Hele Østjerusalem var indtil 1967 jordansk område, men har siden været besat og i 1980 annekteret af Israel.

Et stort banner viste dels den israelske premierminister Netanyahu og den amerikanske præsident Trump med slagord som "hands off Jerusalem" og "Jerusalem is the capital of Palestine".

Palæstinensisk vrede mod Trump og Israel: Hænderne væk fra Jerusalem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce