Overfald på socialkontor: 37-årig fængslet igen dagen efter løsladelse

Arkivfoto: Michael Bager

Overfald på socialkontor: 37-årig fængslet igen dagen efter løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 37-årig mand blev fredag formiddag varetægtsfængslet i knap fire uger, fordi i en sag om vold mod en vagt hos Odense Kommune.

En 37-årig mand var fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for at have givet knytnæveslag til en vagt på Odense Kommunes kontor på Tolderlundsvej samt at have truet ham ved at sige, at han skulle dø og slås ihjel, og at det samme skulle ske med vagtens kone og børn. Manden nægtede sig skyldig, men blev alligevel varetægtsfængslet indtil den 5. februar.

Den sigtede fortalte i retten, at han var blevet løsladt fra Søbysøgård Fængsel samme dag og havde fået at vide, at kommunen ville hjælpe med et engangsbeløb. Da han ankom til botilbuddet Store Dannesbo, tog han sammen med to pædagogstuderende fra stedet til Odense Kommune for at få det engangsbeløb, han angivelig var blevet lovet.

Han fortalte i retten, at socialarbejderen hos Odense Kommune ikke ville udbetale pengene, og det gjorde ham sur. Og det var på det tidspunkt, en vagt kom til.

- Jeg har råbt og skreget, men jeg har ikke lagt en finger på nogen, sagde den sigtede i retten. Samtidig fortalte han, at han havde drukket en halv flaske vodka, inden han tog på kommunen.

Helt sort i øjnene

Vagtens forklaring hos politiet lød dog noget anderledes. Vagtens alarm lød, og i stueetagen kom han ned til to mænd i håndgemæng. Den ene mand lå oven på den anden, og ifølge vagten var det den nederste - den sigtede - der var den aggressive. Han var "helt sort i øjnene", havde vagten forklaret.

Vagten fortalte, at den sigtede gav ham cirka fire knytnæveslag på siden af hovedet, da han forsøgte at stoppe ham. Dog var der ved besøg på skadestuen ingen synlige tegn på slag i vagtens ansigt.

Antastede tilfældige

Oplæsningen af vagtens forklaring i retten udløste tydelige suk og frustration hos den sigtede, der afbrød både dommer, anklager og forsvarer. Det fik til sidst dommeren til meget bestemt at bede den sigtede om at tie stille, inden anklageren læste vidneforklaringen op fra de to pædagogstuderende, der var kørt med den sigtede på kommunen.

Begge bekræftede at have hørt eller set flere slag blive tildelt af den sigtede. Samtidig blev der dog også læst op, at den ene havde set den sigtede henvende sig til flere udenfor. Først antastede han ifølge vidneforklaringen en mand og sagde "Jeg smadrer dig. Skal vi slås?".

Derefter tog han kontakt til et par, hvor han indledte en diskussion. Det var denne mand, den 37-årige endte i håndgemæng med inde hos kommunen, indtil vagten ankom.

Den sigtede mente ikke, at nogen af påstandene om vold holdt stik.

- Kig på videokameraerne. De må kunne vise, at jeg taler sandt, sagde han.

Risiko for gentagelse

Og netop videokamera bliver der tid til at kigge på de kommende fire uger. Det er den tid, manden skal sidde varetægtsfængslet i Svendborg Arrest.

Anklagerens vurdering var, at der var stor risiko for, at den sigtede på fri fod ville gentage lignende kriminalitet i og med, at han var blevet løsladt samme dag som episoden. Derudover har han i 2018 fået tre domme for vold, ligesom han i 2017 også fik en dom på seks måneder for vold.

Udover varetægtsfængslingen blev det også foreslået at få lavet en mentalundersøgelse af den sigtede. Sagen ventes at komme for retten 28. februar.

Overfald på socialkontor: 37-årig fængslet igen dagen efter løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce