Overfald fanget på video: Seks tiltalte nægter sig skyldige i grov vold og urin-ydmygelse

Det var her eller ved et lignende fliseareal på Abildgårdskolen, at overfaldet blev fanget af overvågningskameraerne. Dette billede er fra tidligere hærværk mod skolen. Foto: Nils Svalebøg

Overfald fanget på video: Seks tiltalte nægter sig skyldige i grov vold og urin-ydmygelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En omfattende sag om gruppeoverfald, ulovlig tvang, vidnetrusler og trusler er onsdag begyndt ved Retten i Odense. Seks unge drenge er tiltalt for at have udsat en 15-årig dreng for brutal vold.

Der er fyldt på tilhørerpladserne i den store Retssal 14, hvor to betjente bevogter hver af de seks unge tiltalte, og hvor også venner og familie er mødt op.

Drengene, der er 16 og 17 år, er tiltalt for et særdeles groft gruppeoverfald på en 15-årig dreng den 20. juli om aftenen på Abildgårdskolen i Vollsmose.

Her skal den 15-årige være blevet sparket og slået adskillige gange - også mens han lå ned. Han skal desuden have fået hældt cola og urin ud over sig, ligesom han skal være blevet tvunget til at gå derfra med bukser og underbukser nede om hælene.

De nægter sig alle skyldige, og langt de fleste har også nægtet at udtale sig om sagen. En 16-årig har erkendt at have slået ud efter den 15-årige to gange, men har ellers ikke kunnet gøre nogen klogere på, hvad der foregik.

Videoovervågning fra skolen

Anklager Rasmus Maar Hansen har i stedet brugt tiden på at læse op fra de forklaringer, som de tiltalte har afgivet til politiet og under grundlovsforhørene.

Og så har han vist videoovervågning fra skolen, hvor flere kameraer har fanget en stor gruppe, der den pågældende aften stimlede sammen, inden der opstod tumult. Kameraerne sad dog så langt væk fra hændelsen, at det var svært at se, hvad der reelt foregik.

Og det var ifølge anklageren blot begyndelsen:

- Det, vi har set på videoerne, er kun toppen af isbjerget. Men resten foregår, hvor der ikke er video af det.

Anklagerens opfattelse er, at flere andre end de seks tiltalte har deltaget i volden. Men da nogle af de andre var under 15 år dengang, kunne man ikke sigte dem.

Desuden er der mistanke til yderligere personer, som dog ikke er blandt de seks, som offeret gav politiet navnene på.

Kaldte 15-årig stikker

Det er fortsat uvist, hvad der ligger bag det grove overfald.

En af de tiltalte har dog forklaret til politiet, at han gav den 15-årige to lussinger og kaldte ham stikker.

Anklageren har også fremlagt en chat fra Facebook mellem to af de tiltalte den 17. august. Her fortæller den ene, at han og familien måske bliver smidt ud af deres bolig, og at det skyldes "det med (offerets navn, red.)".

Samme person får senere i en anden chat den 30. august tilsendt et link til Fyens.dk's artikel om grundlovsforhøret i sagen.

"Fuck!," lød reaktionen fra den tiltalte, der skrev, at han ville få mindst et år, fordi han har andre voldssager bag sag.

"Det er pga ham der drengen, vi slog."

Sagen fortsætter i både denne og næste uge, hvor der ventes dom onsdag.

Overfald fanget på video: Seks tiltalte nægter sig skyldige i grov vold og urin-ydmygelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce