Måneders mobning på Vollsmose-skole endte i vold: 15-årig elev stak jævnaldrende

Længere tids mobning og konfrontationer mellem to elever på H.C. Andersen Skolen endte i december sidste år med at den ene, der følte sig mobbet af modparten, stak den anden med en skalpel. Det fik den 15-årige mandag tre måneders betinget fængsel for ved Retten i Odense. Arkivfoto.

Måneders mobning på Vollsmose-skole endte i vold: 15-årig elev stak jævnaldrende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Længere tids konfrontation mellem to 15-årige på H.C. Andersen Skolen i Odense endte i et opgør, hvor mobbeofret stak sin modpart ned - mandag fik den 15-årige tre måneders betinget fængsel ved Retten i Odense.

En blot 15-årig dreng fra H.C. Andersen Skolen i Vollsmose i Odense fik mandag en betinget dom for at have stukket en jævnaldrende elev på skolen to gange med en skalpel.

Det var ifølge anklager ved Fyns Politi, Karen Lykke Hansen, længere tids mobning, der i december sidste år fik drengen, der netop var fyldt 15 år, til at stikke modparten i skoletiden.

Det oplyser anklageren til TV2/Fyn:

- I tiden op til episoden har der været en konfrontation mellem dem, hvor den forurettede opsøger den dømte på skolen. Der bliver den forurettede voldelig overfor tiltalte og slår ham, og det gør, at han tager en skalpel frem og stikker ham to gange, fortæller Karen Lykke Hansen til TV 2/Fyn.

Drengen blev stukket i skulder og mave. Stikket i maven var mellem fire og fem centimeter dybt og krævede kun overfladisk behandling.

Tilfreds anklager

Den 15-årige nu dømte unge mand fortalte i retten, at han havde taget skalpellen på skolen nogle uger før, men i første omgang ikke havde nogen intention om at bruge den mod sin onde ånd.

Alligevel endte det altså med, at den 15-årige brugte skalpellen og stak, efter at situationen udarter sig.

Karen Lykke Hansen havde på forhånd krævet en ubetinget fængselsdom, som der normalt gives ved grov vold. Men hun er tilfreds med dagens udfald i retten, udtaler hun til TV2/Fyn.

- Vi havde nedlagt påstand om tre til fire måneders fængsel, men grundet forhistorien, den sigtedes unge alder, og fordi skaderne ikke var mere alvorlige, gjorde retten straffen betinget. Det er jeg fint tilfreds med, fortæller Karen Lykke Hansen.

De sociale myndighederne har efter dommen overtaget sagen og skal blandt andet undersøge, om de to drenge fortsat skal gå på samme skole, fortæller hun til TV2/Fyn.

Måneders mobning på Vollsmose-skole endte i vold: 15-årig elev stak jævnaldrende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce