Flygtede fra dom: Dømt pædagogmedhjælper fra Stige er nu varetægtsfængslet

Den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper, der 19. december blev dømt for at have krænket 22 piger, er nu blevet varetægtsfængslet. Foto: Michael Bager.

Flygtede fra dom: Dømt pædagogmedhjælper fra Stige er nu varetægtsfængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 55-årige Niller Bo Knudsen er ved et kortvarigt grundlovsforhør fredag blevet varetægtsfængslet, indtil sagen skal for landsretten.

Han var ikke til stede, da Retten i Odense 19. december idømte ham halvandet års fængsel for som pædagogmedhjælper og håndboldtræner i Stige gennem 18 år at have krænket i alt 22 små piger.

Men torsdag aften meldte Niller Bo Knudsen sig selv, og fredag klokken 9 mødte han op i byretten sammen med to betjente til et grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden krævede den 55-årige varetægtsfængslet, indtil ankesagen skal for Østre Landsret.

Og det blev også resultatet af det kortvarige grundlovsforhør.

- Retten fulgte anklagemyndighedens påstand om varetægtsfængsling, og jeg er glad for, at sagen har kunnet finde sin afslutning, sagde anklager Maria Fanø-Fredeløkke til Fyens.dk efter grundlovsforhøret.

Ankesag fremskyndes

Ved dommen i december havde Retten i Odense allerede givet grønt lys for varetægtsfængslingen af hensyn til retshåndhævelsen. Men fordi den dømte ikke var til stede, var dagens grundlovsforhør nødvendigt.

- Sagen slutter her i byretten, og så fortsætter både ankesagen og spørgsmålet om varetægtsfængslingen i landsretten, sagde dommer Ingrid Therkelsen til den 55-årige, der fredag ikke var iført det for ham ellers så karakteristiske sportstøj, men jeans og en hættetrøje.

- Ankesagen bliver fremskyndet mest muligt, fordi du skal sidde varetægtsfængslet, forklarede dommeren også den dømte.

Ingen protest mod fængsling

Ved dommen den 19. december protesterede forsvarer Troels Maglegaard mod varetægtsfængslingen. Beslutningen blev dog stadfæstet den 28. december.

Fredag var der ingen protester mod varetægtsfængslingen fra Niller Bo Knudsen, der havde Bjarne Rasmussen som beskikket forsvarer, idet Troels Maglegaard var forhindret.

Og selvom Østre Landsret formelt set skal behandle kendelsen om varetægtsfængsling igen, har den allerede en gang bestemt, at det er rigtigt at varetægtsfængsle den 55-årige, fordi han blev dømt for talrige sædelighedsforbrydelser og derfor ikke skal være på fri fod.

Spurgte ind til ankesag

Niller Bo Knudsen spurgte efter grundlovsforhøret dommeren om det videre forløb, og hvad der ville ske, hvis han droppede anken.

I arresten, som sandsynligvis ikke er på Fyn på grund af sagens karakter, skal han nu overveje, om han vil fastholde anken.

Gør han det, vil anklagemyndigheden i form af statsadvokaten have mulighed for at gå efter at få skærpet straffen og forsøge at få ham dømt for samtlige 28 forhold i sagen.

Den 55-årige blev i byretten dømt for 22 forhold, idet byretten fandt, at nogle af forholdene var forældede. Andre forhold blev han frifundet for, blandt andet fordi ofrene ikke mødte op i retten, eller fordi de ikke tydeligt kunne erindre, hvad der var sket.

Niller Bo Knudsen, der gennem mange år var pædagogmedhjælper i Stige Skoles sfo og træner i Stige Håndboldklub, og har hele tiden nægtet sig skyldig.

Efter aftale ankede forsvarer Troels Maglegaard i december øjeblikkeligt dommen til frifindelse.

Flygtede fra dom: Dømt pædagogmedhjælper fra Stige er nu varetægtsfængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce