Efter borgmesters udtalelser: Forsvarer vil have tatovørsag til at gå om i byretten

Forsvarer Mette Grith Stage vil have sagen om afpresning af en tatovør til at gå om på grund af Peter Rahbæk Juels udtalelser i forbindelse med byretssagen. Foto: Yilmaz Polat

Efter borgmesters udtalelser: Forsvarer vil have tatovørsag til at gå om i byretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af forsvarerne i sagen mod tre tidligere medlemmer af Black Army vil have sagen genbehandlet i byretten som følge af borgmesters udtalelser om, at han følte sig sikker på, at de tre ville blive dømt.

Efter at have været udsat længe på grund af en tiltalts sygdom i december tog Østre Landsret torsdag hul på sagen om Black Armys afpresning af en tatovør i Odense - næsten et år efter byretten fandt tre mænd skyldige.

Står det til advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for en af de tiltalte, skal sagen dog gå om i byretten.

Hun har nedlagt påstand om hjemvisning på grund af Odenses borgmester Peter Rahbæk Juels udtalelser til TV2 Fyn inden byretssagen 28. april sidste år.

- Han er overbevist om, at de tre bliver dømt, sagde forsvareren, der afspillede et videoklip med interviewet i landsretten.

- Det bekymrede mig meget

Mette Griths Stages klient, der i byretten blev straffet med otte måneders fængsel, forklarede torsdag, at han frygtede, at borgmesteren påvirkede dommerne.

- Det bekymrede mig meget. Han var ikke valgt, han var stedfortræder, og han skulle gøre reklame for sig selv. Han blev ved med at kigge på mig, mens han sad med krydsede arme og et stort smil.

Efter TV2 Fyn-interviewet blev borgmesteren politianmeldt for udtalelserne. Ifølge anmelderen Abdul Daabas overtrådte borgmesteren retsplejeloven ved at dømme de tiltalte på forhånd.

- Jeg har ikke nogen kommentar til den politianmeldelse. Jeg ser det som et mediestunt fra Black Armys side for at fjerne fokus fra den kriminalitet, de står for, og jeg ønsker ikke at diskutere med Black Army, sagde Peter Rahbæk Juel (S) dengang.

Anket til frifindelse

De to andre tiltalte i sagen blev i byretten idømt henholdsvis seks og syv måneders fængsel. Efter dommen blev de tre varetægtsfængslet, men senere løsladt i starten af maj.

De tiltalte har anket dommen til frifindelse eller en mildere straf. Statsadvokaten i Viborg har med en kontraanke ønsket straffene skærpet.

Sagen i landsretten foregår under stort politiopbud og med mange tilhørere på pladserne bagest i retsalen. Blandt de fremmødte er formanden for Professionelle Danske Tatovører, Lars Pedersen, som blev kendt som talsmand for tatovørerne.

Han stod i februar 2017 frem og fortalte, at fem tatovører skulle være blevet afpresset af den nu opløste bandegruppering Black Army. Kun den ene tatovør, som retssagen drejer sig om, har imidlertid anmeldt hændelsen til politiet.

Borgmester Peter Rahbæk Juel er ikke til stede, fordi han sammen med borgmestrene fra Aalborg, Aarhus og København drøfter en plan for ghettoerne. Borgmestrene ventes at offentliggøre et udspil senere i dag.

Efter borgmesters udtalelser: Forsvarer vil have tatovørsag til at gå om i byretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce