Dom i tatovørsag: Landsretten stadfæster dom for afpresning

Østre Landsret har torsdag afsagt dom i sagen om afpresning af en tatovørforretning i Odense. Foto:Katrine Becher Damkjær

Dom i tatovørsag: Landsretten stadfæster dom for afpresning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østre Landsret har netop afsagt dom i sagen mod tre tidligere medlemmer af den nu opløste bandegruppering Black Army. Landsretten stadfæster byrettens dom fra 28. april 2017.

Der var enighed blandt de tre juridiske dommere og de tre lægdommere, da Østre Landsret torsdag eftermiddag stadfæstede byrettens dom over tre tidligere medlemmer af Black Army.

Straffene på seks, syv og otte måneders fængsel for afpresning af en tatovør i Odense står dermed ved magt.

- Vi kan i det hele tilslutte os byrettens dom. Det, der er kommet frem i dag, kan ikke føre til andet. Straffene er fastsat passende, der er ikke grundlag for at ændre på det - hverken i den ene eller anden retning, sagde retsformanden.

- Uheldig indblanding fra politiker

De tiltalte ankede sammen med deres forsvarere alle byretsdommen til frifindelse eller formildet straf.

Anklagemyndigheden derimod har med dens kontraanke ønsket en skærpelse af straffene. Blandt andet mente anklager Lasse Svensson i sin procedure, at hovedmanden, som førte ordet hos tatovøren, burde have skærpet sin straf fra otte til mindst 10 måneder.

Forsvarene havde alle påstået hjemvisning, så sagen skulle gå om i byretten. Det gjorde de på grund af borgmester Peter Rahbæk Juels udtalelser til TV2 Fyn inden dommen.

Ifølge advokaterne har han med udtalelserne på forhånd dømt de tiltalte, ligesom han har sat lighedstegn mellem kommunen og retssystemet.

Om spørgsmålet om hjemvisning sagde retsformanden:

- Det er meget uheldigt, når politikere og andre udtaler sig til offentligheden om, hvordan retten bør afgøre en konkret, verserende straffesag. Men vi er ikke i nærheden af et grundlag for at hjemvise sagen til byretten.

Borgmesteren blev politianmeldt for udtalelserne i april 2017, men anklagemyndigheden hos Fyns Politi mente ikke, der var grundlag for at rejse en sag.

- Støt organisationen

Både indehaveren og en ansat i tatovørforretningen vidnede i landsretten torsdag. De fortalte, at tre mænd havde indfundet sig hos dem 9. februar sidste år om eftermiddagen, hvorefter en af dem spurgte, om tatovørerne ville støtte organisationen. To af dem havde ifølge vidnerne Black Army-logoer på tøjet.

Da indehaveren sagde, de kunne få en politianmeldelse, sagde mændene angiveligt, at tatovørerne kunne “tænke over det til om mandagen”.

Det opfattede tatovørerne som en klar trussel om, at bandemedlemmerne ville vende tilbage, og hændelsen blev meldt til politiet med det samme.

De tiltalte har nægtet sig skyldige og forklaret, at deres ærinde var en rabatordning, mod at Black Army brugte tatovøren.

Dom i tatovørsag: Landsretten stadfæster dom for afpresning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce