Dom i sag om overfald ved Abildgårdskolen: Alle seks tiltalte fundet skyldige

På grund af de mange tiltalte, forsvarere og tilhørere foregik sagen i den store retssal i samme bygning som landsretten. Foto: Robert Wengler

Dom i sag om overfald ved Abildgårdskolen: Alle seks tiltalte fundet skyldige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks unge drenge er onsdag fundet skyldig i sammen at have begået et groft overfald på en 15-årig dreng midt i sommerferien.

Opdateret 15.45.

Retten i Odense har netop afsagt dom i sagen om et langvarigt og groft overfald på en 15-årig på Abildgårdskolens område 20. juli om aftenen.

Alle seks tiltalte, der er 16-17 år gamle, er blevet fundet skyldige.

De er dømt for grov vold ved i forening efter forudgående aftale eller fælles forståelse at have overfaldet den 15-årige, som fik slag og spark i hovedet og på kroppen - til dels, mens han lå på jorden.

Offeret blev desuden angrebet med peberspray, stukket med en knækket kæp og blev overhældt med urin og cola.

Fire af de unge blev desuden dømt for at have truet offeret med, at han ville blive stukket ned, hvis han gik til politiet. Og for med knojern og peberspray at have tvunget ham til at gå fra stedet med bukser og underbukser nede om hælene.

Hele forløbet med grov vold, trusler, afpresning og ulovlig tvang varede omkring 40 minutter.

Fængsel og ungdomssanktioner

Den 17-årige Abas Al-Jaboori straffes med et års fængsel, som normalt vil skulle afsones på en sikret institution på grund af hans unge alder.

En jævnaldrende dreng og tre 16-årige straffes med en ungdomssanktion, som også involverer institutionsophold.

Endelig er en 16-årig blevet idømt seks måneders fængsel, hvoraf tre måneder af straffen er betinget.

Den ubetingede del af fængselsstraffen svarer dog stort set til den tid, han har siddet varetægtsfængslet, og straffen betragtes som afsonet.

For hans vedkommende er der dog også foranstaltninger ud fra loven om social service, så myndighederne holder tæt kontakt til ham, selvom han kan forlade retten på fri fod i dag.

Anklagemyndigheden ville have ham udvist til Somalia, men retten lod ham slippe med en advarsel, fordi det efter rettens vurdering ville være i strid med de internationale konventioner at udvise ham.

En af de dømte blev frifundet for at have chikaneret og truet offerets far med, at han ville dræbe offeret.

Alle løsladt

Fem af de dømte accepterer dommen, mens en af de 16-årige har udbedt sig betænkningstid sammen med sin forsvarer, så de kan beslutte, om dommen skal ankes til landsretten.

Anklager Rasmus Maar Hansen ville have, at fem af de dømte fortsat skulle sidde varetægtsfængslet, indtil afsoning og ungdomssanktionerne. Men retten besluttede at løslade dem.

Det gav store smil hos de dømte, der blev modtaget med tilråb af en stor gruppe venner og bekendte uden for retssalen, hvor også politiet var massivt til stede.

Fyens Stiftstidende bringer navnet på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller mere.

Dom i sag om overfald ved Abildgårdskolen: Alle seks tiltalte fundet skyldige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce