• Tirsdag formiddag omkring klokken 9.15 skete der en mindre eksplosion i Guldbageren på Rødegårdsvej i Odense.
  • Ifølge bagermesterens kone, Birgitte Christiansen, var det en lille gasbrænder, der eksploderede i hænderne på hendes mand, da han stod og arbejdede.

Jo tættere man kommer på Guldbageren, der ligger på Rødegårdsvej, jo sødligere en duft finder frem til ens næsebor i den iskolde vinterluft.

Men når man står på fortovet foran bageren og kigger ind for at få et smugkig af det nybagte brød og de lækre kager, er det ikke godterne på hylderne, der springer i øjnene.

Derimod får man hurtigt øje på det, der mangler. De store butiksruder er smuldret væk fra deres rammer, og ruderne ligger i stedet spredt i tusind småstykker foran bageriet.

Tirsdag formiddag omkring klokken 9.15 skete der en mindre eksplosion i Guldbageren på Rødegårdsvej, da bagermesteren stod og arbejdede i selve bageriet med en kvindelig lærling.

Bagerens kone, Birgitte Christiansen, opdagede eksplosionen, da hun kom kørende i sin bil og så biler med blå blink, der dækkede butiksfacaden.

- Jeg havde ikke nået at få noget at vide om det, før jeg så ambulancen og politibilen, da jeg kom kørende.

- Min mand har stået og arbejdet med en lille gasbrænder, som man blandt andet bruger til at flambere marengs med, da den pludselig eksploderede i hænderne på ham, fortæller Birgitte Christiansen til Fyens.dk, tydeligt berørt af situationen og med tårer i øjnene.

Bageren kørt væk i ambulance

Den mindre eksplosion gik ud over bagermesteren og lærlingen, der stod i samme rum, da den mindre gasbrænder forårsagede et ordentligt brag.

Alle ruder i bagerbutikken er endt på gaden, og der har ifølge Birgitte Christiansen også været en mindre brand i bageriet.

- Der er sket lidt indvendigt, men det ser måske lidt værre ud, end det er. Det var hurtigt under kontrol, siger hun til Fyens.dk.

Birgitte Christiansen nåede lige at tale kort med sin mand, inden han blev kørt væk i ambulance til Odense Universitetshospital.

- Han er forbrændt på den ene arm og lidt op ad halsen. Men jeg ved ikke helt, hvor slemt det er.

- Når sådan noget her sker, så er det jo ikke særligt sjovt. Man går jo i chok og bliver bange, mens tusind tanker flyver gennem hovedet på en, siger Birgitte Christiansen.

Det er stadig usikkert, hvorfor gasbrænderen, der måler omkring 40 centimeter i højden, eksploderede.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Eksplosion hos bager: Ruder smadret af gaslæk

Eksplosion hos bager: Ruder smadret af gaslæk