Tre kvinder fik legater

Ph.d. Ulla Gro Nielsen, SDU, har fået 100.000 kr. til videre forskning.

Tre kvinder fik legater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100.000 kr. til den videre forskning

Tre kvindelige danske forskere har fået kr. 100.000 i L'Oréal Danmark Legater med støtte af Den danske UNESCO-nationalkommission og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Legatet er 'For Kvinder i Naturvidenskab' og er uddelt inden for områderne nanoscience, miljøkemi og fysik til henholdsvis:

Ph.d. Ulla Gro Nielsen, Institut for Fysik og Kemi, Syddansk Universitet har fordybet sig i forståelse af forurenende stoffers vekselvirkninger med jordmineraler på molekylært niveau.

Projekt undersøger, hvordan almindelige forurenende stoffer som bly, cadmium og fosfat trænger ind i mineraler og absorberes af dem.

Ulla Gro Nielsen håber bl.a. med legatet at kunne etablere et laboratorium med moderne instrumenter til klargøring af materialer til videre studier.

De to andre legatmodtagere er ph.d. Rikke Louise Meyer, Århus Universitet, der har studeret i bakteriers vedhæftningsmekanismer til overflader, og ph.d. Kristine Niss, Forskningscenter 'Glas og Tid', Roskilde Universitets Center."Glas" vil i dette tilfælde sige en væske som er kølet så hurtigt ned, at den ikke krystalliserer, men blot danner en sej masse, som til sidst bliver fast. Denne overgang mellem flydende og fast form kaldes 'glasovergangen', og den dannede faste form kaldes glas for eks. metallisk glas, der anvendes til golfkøller.

Tre kvinder fik legater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce