Rødt kort til kendt advokat

Den kontroversielle advokat Hans Boserup har nu fået det røde kort.

Rødt kort til kendt advokat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis de talrige bøder, irettesættelser og nederlag kunne ses på Hans Boserup, ville han være både gul og blå.

Gennem årene er den sønderjyske advokat løbet ind i så mange juridiske øretæver, at han formentlig har rekorden i en branche, hvor den disciplinære myndighed onsdag forbød ham at arbejde som advokat.

Bøden sidste sommer på 50.000 kroner var den 12. straf fra Advokatnævnet, der igen og igen har måttet tage stilling til Boserups grove ord og usædvanlige metoder.

Engagementet hos den meget talende Hans Boserup, der er først i 60’erne og har kontor i Sønderborg, fejler bestemt ikke noget, når det gælder for eksempel asylsøgere fra Kosovo. Men hans juridiske kamp for sine klienter har adskillige gange indbragt ham kritik, ligesom han er blevet beskyldt for at være grisk. Fejden har udviklet sig til en stribe slag, hvor modstanderne har været embedsmænd, dommere, politikere og en minister.

I Højesteret har han ført den ene sag efter den anden, hvor hans klienter har tabt, og hvor de er blevet dømt til at betale sagsomkostninger til Integrationsministeriet eller Flygtningenævnet. Metoden fik integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at løfte pegefingeren. Advokater, der trækker asylsager i langdrag, risikerer at forværre deres klienters psykiske sygdomme, fastslog hun sidste år i en kommentar, der var møntet på bl.a. Hans Boserup.

I den juridiske verden har der ikke lydt klapsalver over Boserups retssager mod de embedsmænd, der administerer udlændingelovgivningen. Netop i sådan en sag beskyldte han reelt embedsmændenes advokater for bedrageri, og påstanden var så langt ude, at Advokatnævnet i sommer idømte ham bøden på 50.000 kroner.

Grove ord er ham ikke fremmed. Han beskyldte f.eks. en dommer i Aabenraa for at lade sig styre af sine følelser, hvilket førte til en irettesættelse fra Højesteret. Dog var et udfald mod Retten i Hillerød ifølge Højesteret i orden. I den sag sagde Boserup, at den nordsjællandske domstol blandt advokater ikke har noget omdømme for retfærdig og grundig behandling af sager om udlændinge.

Igen og igen optræder Hans Boserups navn på retslisterne. For nylig har Vestre Landsret haft Boserup som emne i to sager. I den ene blev han idømt en bøde på 1.000 kroner for at have givet en klient en beroligende pille under en afhøring hos politiet. Og i den anden blev hans kontor tvunget til at tilbagebetale 734.000 kroner til et konkursbo, som han havde været tilsynsførende for.

Historien viser altså, at Hans Boserup ikke er typen, der bøjer nakken. Onsdagens drøje hug fra Advokatnævnet indbringer han højst sandsynligt for retten. (ritzau)

Rødt kort til kendt advokat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce