Rejselegat for samarbejde


Rejselegat for samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To museumsinspektører hædres

Museumsinspektør Gertrud Hvidberg-Hansen, Odense Bys Museer og museumsinspektør Gertrud Oelsner, Fuglsang Kunstmuseum, er netop blevet tildelt rejselegater fra Ole Haslunds Kunstnerfond.

Fondens bestyrelse har motiveret sin tildeling af de to museumsinspektører med følgende begrundelse:

"De to yngre museumsinspektører har arbejdet sammen om flere udstillinger, der er blevet præsenteret både i Odense og i Maribo, og det er vel at mærke udstillinger, hvor der hver gang dels er blevet præsenteret et kunsthistorisk emne under en ny og anderledes synsvinkel tillige med, at der hver gang er blevet lagt en betydelig kunsthistorisk forskning til brug i præsentationen af udstillingerne. Dette gælder både udstillingen "Himlens spejl. Skyer og vejrlig i dansk maleri 1780-1880" og udstillingen "ARS UNA - Johan Rohde". En sådan insisteren på det kunsthistoriske undersøgelsesarbejde har i mange år ikke været så sædvanligt for de danske kunstmuseers udstillingsvirksomhed, og det kan i høj grad være animerende for andre kunstmuseers indstilling til det faglige arbejdes betydning."

Studierejserne lader dog vente på sig, da et større forsknings- og udstillingsprojekt "Livslyst - sundhed - skønhed - styrke i dansk kunst 1890-1940", der også bliver til i et nært samarbejde mellem Gertrud Hvidberg-Hansen og Gertrud Oelsner, først skal præsenteres på de to museer. På Fuglsang Kunstmuseum til foråret på Fyns Kunstmuseum til efteråret.

Ole Haslunds Kunstnerfond blev oprettet i 1941 af kunst- og antkvitetshandler Ole Haslund (1877 - 1962), og fonden uddeler årligt hæders- og rejselegater til kunstnere indenfor kunst, kunsthåndværk og skuespil samt kunsthistorikere og museumsfolk.

Rejselegat for samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce