Professor i cellebiologi


Professor i cellebiologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jean-Marie Delaissé, 60, er ansat som professor i klinisk cellebiologi ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og Klinisk Cellebiologisk Afdeling på Vejle Sygehus.

Jean-Marie Delaissé forsker i de mekanismer, der fører til nedbrydning af knogler, og hans forskning på dette område er internationalt anerkendt. Han indledte sin forskning i Bruxelles under ledelse af Nobelpris-vinderen Christian de Duve. 

Nu fokuserer han specielt på knogledestruktion forårsaget af kræft såsom myelomatose. Han leder Klinisk Cellebiologisk Afdeling på Vejle Sygehus, hvor den direkte kontakt til læger og patienter er en vigtig del af afdelingens forskning.

Jean-Marie Delaissé der er født i Belgien, tog sin kandidatgrad ved Universitetet i Louvain i 1971 og forsvarede sin ph.d-grad sammesteds i 1976. I perioden 1976-79 virkede han som professor ved Mexicos Nationale Universitet. Han kom til Danmark i 1994, hvor han først var konsulent og siden forskningsleder på Center for Clinical and Basic Research i Ballerup.

Herefter var han forskningsleder ved Nordic Bioscience i Herlev, før han kom til Vejle Sygehus. Han har publiceret over 60 artikler i internationale tidsskrifter og har i de sidste syv år været vejleder for syv ph.d-studerende og holder der udover foredrag.

Professor i cellebiologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce